Grupul de Comunicare Strategică anunţă că 8 locuri la ATI sunt disponibile pentru pacienţii cu coronavirus în stare gravă, două fiind în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 3 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1431 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 118 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19, dintre care 53 sunt în Bucureşti. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale”, a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.  

Sursa citată a precizat că 1.440 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. 

”La nivel naţional sunt libere 8 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în Bucureşti sunt 2 paturi ATI libere. Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a mai transmis GCS.  

Locurile disponibile sunt în Tulcea 4, Bucureşti-2 şi câte unul la Prahova şi Braşov.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.