Un număr de 312 localităţi din România au, miercuri, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 mai mare sau egală cu 3 la o mie de locuitori, iar 46 dintre acestea sunt oraşe şi municipii, arată datele oferite de Grupul de Comunicare Strategică. Localitatea Cătina din judeţul Cluj rămâne pe primul loc în ceea ce priveşte rata de infectare, aceasta urcând la 12,08 la mia de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, sunt 46 de oraşe şi municipii care au atins sau au depăşit, miercuri, rata de infectare cu COVID-19 de 3 la o mie de locuitori. Dintre acestea, cele mai ridicate incidenţe sunt în oraşele Horezu (Vâlcea) - 6,09, Negreşti-Oaş (Satu Mare) - 5.91 şi Vişeu de Sus (Maramureş) - 5,42.

De asemenea, sunt 266 de alte localităţi care au ajuns sau au depăşit pragul de 3 la mie. De altfel, cea mai ridicată rată de infectare rămâne la Cătina (judeţul Cluj), unde incidenţa a urcat la 12,08. Pe locurile următoare se situează Şeica Mică (Sibiu) - 10,03 şi Ploscoş (Cluj) - 9,66.

"Vă reamintim că după ce o localitate atinge incidenţa de 3 la mia de locuitori este necesară convocarea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pentru adoptarea de măsuri de prevenţie şi limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2, în conformitate cu prevederile Hotărârilor CNSU şi a celor de guvern în vigoare", a precizat GCS.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.