Grupul de Comunicare Strategică anunţă că a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, eliminarea conţinutului unui articol publicat pe un site după ce reprezentanţii acestuia au refuzat să corecteze informaţiile false prezentate, precum şi blocarea totală a accesului la un alt site, generat pe o platformă din afara României, care publica în mod constant informaţii eronate, pentru a induce panica. Ministrul Vela a transmis decizia către ANCOM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Grupul de Comunicare Strategică a înaintat, miercuri, ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, propunerea de eliminare la sursă a conţinutului unui articol apărut pe site-ul bpnews.ro (https://bpnews.ro/2020/02/24/coronavirusul-ucis-de-polidin/).
 
"Decizia a fost luată pentru că reprezentanţii site-ului bnews.ro au fost contactaţi de Grupul de Comunicare Strategică şi au refuzat să corecteze informaţiile false", arată sursa citată.
 
De asemenea, GCS a solicitat ministrului Afacerilor Interne blocarea totală a accesului la conţinutul site-ului breackingnews.xyz. 
 
"Solicitarea a fost întemeiată pe faptul că portalul web a publicat în mod constant informaţii false, cu scopul evident de a dezinforma şi a induce panica. Site-ul breackingnews.xyz a fost generat pe o platformă din afara României şi nu are reprezentanţi care să poată fi contactaţi", precizează Grupul de Comunicare Strategică.
 
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis decizia către ANCOM, instituţie care a pus deja în aplicare măsurile necesare.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.