Grupul de Comunicare Strategică a prezentat, duminică, date privind capaciattea de testare din România, de la debutul pandemiei până în prezent. Potrivit datelor prezentate, în luna martie capaciattea de testare era de sub 100 de teste zilnic, depăşind în octombrie 40.000 de teste în 24 de ore. ”În prezent sunt efectuate mai multe teste într-o singură zi decât în întreaga lună martie”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că a realizat o analiză a datelor privind numărul de teste efectuate în România, la nivel naţional, de la începutul crizei sanitare generată de infecţia cu noul tip de coronavirus (SARS-CoV-2) până în prezent.

Datele folosite sunt cele transmise zilnic de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

”Capacitatea de testare în luna martie a acestui an, la debutul epidemiei în România, era de sub 100 de teste prelucrare în fiecare zi. În luna octombrie a fost atinsă capacitatea de prelucrare a peste 40.000 de teste pe zi”, a anunţat Grupul de Cmunicare Strategică.

De asemenea, GCS a precizat că ”în toată luna martie testele prelucrate au fost 24.654”.

”În prezent sunt efectuate mai multe teste într-o singură zi decât în întreaga lună martie. Capacitatea de testare a fost crescută rapid, de la 24.654 de probe prelucrate în luna martie la 150.720 în luna aprilie”, a mai transmis Grupul de Comunicare strategică.

În plus, autorităţăile au precizat că a fost crescută continuu capacitatea de testare a fost crescută, ajungând la posibilitatea de a efectua, în acest moment, peste 800.000 de teste lunar.
Potrivit datelor prezentate duminică, în luna octombrie au fost efectuate 823. 057 de teste, iar în luna septembrie 616.745 de teste.

Potrivit ultimei statistici, în România s-au confirmat, de la debutul pandemiei, 241.339 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De asmenea, 6.968 de  persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.