Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că joi a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al Inelului de Centură al Capitalei (A0 Nord), în lungime de 8,6 kilometri, care va asigura inclusiv legătura între DN 2 (Afumaţi) şi DN 3 (Cernica). Valoarea contractului este de 397,9 milioane de lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al Inelului de Centură al Capitalei (A0 Nord). Acest sector de autostradă, în lungime de 8,6 km, va asigura inclusiv legătura între DN2 (Afumaţi) şi DN3 (Cernica)”, a arătat Sorin Grindeanu, joi, într-o postare pe Facebook.

Potrivit ministrului, pe traseul lotului 3 al A0 Nord vor fi construite 7 poduri şi pasaje, dar şi un nod rutier care va face legătura cu DN 2.

Sursa de finanţare pentru acest proiect este asigurată prin Programul Transport. Constructorul chinez are la dispoziţie 30 de luni (12 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor) şi 397,9 milioane de lei (fără TVA) pentru construcţia acestui lot al A0 Nord.

”Contractul semnat astăzi de CNAIR are un istoric aparte. Au fost trei decizii ale instanţei şi şase ale CNSC prin care s-a dispus reevaluarea ofertelor după desemnarea de către CNAIR a câştigătorului acestui contract în anul 2020. Aceste decizii au impus soluţia semnării. Interesul public prevalează şi vreau să circulăm pe A0 la cele mai înalte standarde”, a subliniat Grindeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.