Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că lucrările pe Autostrada A2, la podul peste braţul Borcea, au continuat şi în minivacanţa de 1 Mai, precizând că niciodată nu va pune în balanţă ”siguranţa cetăţenilor versus eventualele înjurături pe care şi le ia un ministru” şi subliniind că siguranţa cetăţenilor este pe primul loc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, de ce au fost făcute lucrări pe Autostrada A2, la podul pentru braţul Borcea, în timpul minivacanţei de 1 Mai, iar acest lucru a făcut ca aceia care au plecat de pe litoral să facă cinci ore până la Bucureşti. 
 
“Ştiu că sunt lucrări pe braţul Borcea, la pod, şi care se vor termina până la sfârşitul lunii iunie. Niciodată nu voi pune în balanţă siguranţa cetăţenilor versus eventualele înjurături pe care şi le ia un ministru aflat în funcţie sau un anumit disconfort. Siguranţa este pe primul loc. Atâta timp cât s-au făcut acele lucrări de decopertare pe braţul Borcea şi la acele lucrări s-au găsit lucruri care trebuie a fi reparate şi care vor fi, aceste lucrări, realizate în următoarele săptămâni şi terminate până la sfârşitul lunii iunie, nu am să pun niciodată în balanţă cele două lucruri, pentru că Doamne fereşte! să aleagă cineva care se va afla în viitor pe acest scaun de ministru între siguranţa cetăţenilor aflaţi în trafic şi o anumită zonă de imagine şi de confort şi să se întâmple o tragedie. Deci niciodată nu o să fac o alegere de alt tip. Sigur că aceste lucruri trebuie să fie urmărite, sigur că, dacă ar fi după mine, ar trebui să lucreze şi duminica şi noaptea şi să lucreze non-stop. Din câte ştiu eu, lucrează şi duminica şi cam astea sunt informaţiile pe care le am pentru că trebuie să termine rapid”, a declarat Sorin Grindeanu. 
 
CNAIR anunţa că în luna februarie au fost reluate lucrările de reabilitare la Podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, iar pe perioada lucrărilor, Calea II de circulaţie, sensul Constanţa-Bucureşti, între km 143+125 şi km 148+315, va fi închisă traficului, circulaţia fiind deviată pe Calea I, unde se va desfăşura în ambele sensuri.
 
CNAIR preciza că printre lucrările principale care vor fi excutate se numără frezarea sistemului rutier şi refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal, refacerea trotuarului.
 
Potrivit CNAIR, podul peste braţul Borcea, în lungime de 970 de metri, este un pod combinat de cale ferată şi şosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea şi, împreună cu podul similar de la Cernavoda, în lungime de 1596 metri, conectează oraşele Feteşti şi Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea şi Muntenia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.