Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că în coordonarea ministerului pe care îl conduce sunt 15 spitale, însă el nu este ministru al Sănătăţii. ”De aceea, am considerat necesar ca aceste spitale să fie să fie date către autorităţi locale, către universităţi de profil de medicină”, adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, despre reorganizatările din cadrul Ministerului Transporturilor.
 
“Nu intru în acest moment în discuţii punctuale. În coordonarea Ministerului Transporturilor, de exemplu, sunt 15 spitale. Eu sunt ministru la Transporturi, nu la Sănătate. De aceea, am considerat necesar ca aceste spitale să fie să fie date către autorităţi locale, către universităţi de profil de medicină. De exemplu, în Bucureşti a fost solicitat unul din spitale de către Ministerul Apărării Naţionale, ceea ce eu cred că este normal. De ce? Pentru că, în toţi aceşti ani de după Revoluţie, această reţea de spitale din coordonarea Ministerului Transporturilor a avut subfinanţare, ceea ce a dus în multe cazuri, nu spun că peste tot, dar în multe cazuri, probabil la un act medical nu foarte la standardele la care ne aşteptăm. Şi asta nu mă refer la personal, ci mă refer la dotări”, a afirmat ministrul Transporturilor.
 
El a menţionat că aceste spitale trebuie să meargă acolo unde există o finanţare mai bună. 
 
“De aceea, aceste spitale trebuie să meargă acolo unde se pot ocupa mai bine, există finanţare mai bună şi voi face acest lucru, cu toate piedicile pe care le-aţi văzut că le întâmpinăm. Şi aş face şi o precizare, nu e dat nimeni afară, ca să terminăm un fel de manipulare pe care am văzut-o în urmă cu vreo două săptămâni. Nu se dă nimeni afară, nu sunt restructurări la spitale, ci vor trece în coordonarea altor autorităţi. Nu doar de spitale mă interesează să încercăm să restructurăm. Sunt şi alte autorităţi, regii, în coordonarea Ministerului Transporturilor, care, din punctul meu de vedere, trebuie să se reorganizeze. Sunt 53 de instituţii în coordonarea Ministerului Transporturilor”, a explicat Sorin Grindeanu. 
 
El a adăugat că se lucrează la un plan de eficientizare a companiilor aflate în coordonarea ministerului. 
 
“Se lucrează în aceste zile să se vină din partea ministerului cu un plan coerent apropo de eficientizarea tuturor acestor instituţii, companii din coordonarea ministerului. Eu cred că e normal să fie aşa. Sunt unele care aproape nu mai au obiect de activitate. V-am dat exemplul spitalelor. Repet, sunt ministru la Transporturi, nu sunt la Sănătate. La Sănătate e Rafila. Nu vreau să fiu la Sănătate, nu mă interesează”, a afirmat Grindeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.