Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că se lucrează pe toate cele 13 tronsoane ale Autostrăzii A7 de la Paşcani la Ploieşti şi a menţionat că la patru dintre acestea lucrările ar trebui să se termine în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a fost prezent, vineri, împreună cu premierul Marcel Ciolacu şi cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, pe şantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domneşti Târg-Răcăciuni din Autostrada A7, în zona localităţii Adjud.
 
“Din cele 13 tronsoane ale Autostrăzii A7 de la Paşcani la Ploieşti sau, dacă vreţi, invers, de la Ploieşti la Paşcani, se lucrează pe toate 13. Conform contractelor, pe patru dintre ele ar trebui să se termine lucrările anul acesta, adică pe primele două loturi de la Ploieşti la Buzău şi pe loturile 1 şi 4 între Buzău şi Focşani. Beneficind de faptul că avem un constructor român foarte bun, care ne-a obişnuit să devanseze termenele, eu cred, şi la ceea ce am văzut şi astăzi, că, pe lângă aceste patru loturi care se vor finaliza anul acesta, mai putem vorbi de încă două jumătate, şi anume loturile 2 şi 3 dintre Buzău şi Focşani, adică vom avea în întregime Buzău-Focşani autostradă şi aici, la Adjud, pentru că e extrem de important să se finalizeze şi să poată fi ocolit Adjudul, pierzându-se foarte mult timp în Adjud”, a declarat Sorin Grindeanu.
 
El a precizat că pe loturile între Ploieşti şi Buzău constructorul a depăşit ţinta care îi fusese fixată. 
 
“Ca şi progres, fiindcă am văzut săptămâna asta, cel puţin pe loturile dintre Ploieşti şi Buzău, că s-au dat nişte procente care nu sunt chiar conforme cu realitatea, pot să vă spun că pe primul lot între Ploieşti şi Buzău suntem undeva la 55%, pe lotul 2 s-a trecut de 60%. Acum o lună le-am dat ţintă. La primul să fie 55% la finalul lunii martie şi la lotul 2 să fie la 60%. Au depăşit deja, probabil că până la sfârşitul lunii se vor mai duce câteva procente, ceea ce e un lucru foarte bun. Iar progresul pe loturile de aici, de la Buzău la Focşani, este între 30 şi 50%, ceea ce iarăşi ne duce într-o zonă de siguranţă, că ceea ce a promis constructorul, şi anume darea în circulaţie până la sfârşitul anului, înainte de termen, chiar vreau să subliniez asta, fiindcă e extrem de important, înainte de termen, să fie îndeplinit”, a mai afirmat ministrul Transporturilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.