Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, că autorităţile trebuie să trateze fiecare caz şi situaţie ca pe una "personală" şi să-şi imagineze că în locul persoanelor afectate de ninsori sunt fiii, mamele şi soţiile lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu am cerut ieri în şedinţa de Guv tuturor miniştrilor să stea în stare de alertă şi au făcut lucrul asta. Fiecare situaţie trebuie gestionată conform procedurilor şi vă rog să rămâneţi (...) în stare de alertă pentru a evita situaţiile neplăcute. Vreau să trataţi fiecare situaţie apărută ca şi când ar fi o problemă personală a dumneavoastră. Vă rog să vă gândiţi că oamenii care sunt blocaţi la km 138-139 pe A2, acolo se află fiul dvs., sau mama dvs., sau soţia dvs. şi să trataţi toate lucrurile în acest mod", a spus el.

Grindeanu a spus că acest avertisment este valabil şi pentru autorităţile locale. El a spus că este informat în timp real cu privire la problemele apărute şi i-a îndemnat pe şefii instituţiilor să fie "responsabili".

El a afirmat că situaţia "este înspre bine" şi în ceea ce priveşte furnizarea cu electricitate, fiind doar 16.000 de persoane în acest moment fără curent, după ce vineri vârful a fost de 160.000.

Premierul a atras însă atenţia asupra problemelor de pe A2, unde a cerut ministrului Răzvan Cuc să intervină.

Grindeanu a participat sâmbătă la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, la care mai participă şi Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Popescu, ministrul Economiei, Toma Petcu, ministrul Energiei si Gabriel Leş, ministrul Apărarii Naţionale, precum şi prefecţii, în videoconferinţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.