Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că în această lună va fi deschisă circulaţia pe Pasajul Drajna, lucrările urmând să fie încheiate mai repede decât prevedea contractul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Sorin Grindeanu a făcut, joi, o vizită pe şantierul Pasajului Drajna, în judeţul Călăraşi. 
 
“Pe parcursul acestei luni va fi dat în circulaţie acest pasaj extrem de necesar nu de acum, ci de mulţi ani. Vorbeam ieri cu prietenul meu, Mihai Tudose, şi îmi spune că în 2017 s-a dat prima finanţare, dacă pot să numesc aşa, pe acest obiectiv. Noi am semnat ordinul de începere în 14 decembrie 2021, deci la două săptămâni după ce a fost votat acest guvern am venit şi am semnat ordinul de începere. Nu am să fac reproşuri constructorului, e în termen. Termenul de finalizare e undeva la sfârşit de iunie, iulie, deci înainte de termen”, a declarat ministrul Transporturilor. 
 
De asemenea, Alexandru Stanciu, reprezentantul constructorului, a explicat ce lucrări mai sunt de făcut la acest pasaj. 
 
“Sperăm cât de curând să dăm drumul la circulaţie. Nu vă putem spune o dată exactă. Mai sunt diverse lucruri de făcut, care ţin de siguranţa circulaţiei, marcaje rutiere, indicatoare rutiere, ultimul strat de mixtură asfaltică şi tot ce înseamnă asigurarea scurgerii apelor, mici şanţuri, rigole, racordări de la podeţe către bazinele de retenţie. Lucruri complexe nu mai sunt de făcut, dar sunt minuţioase. Contractual stăm foarte bine, eram îndreptăţiţi să cerem şi extensii de timp, dar nu le-am cerut deoarece am fost foarte siguri că vom termina la timp şi o vom face. Este un pod proiectat să reziste 120 de ani. Am turnat mixturi asfaltice şi au urcat camioanele cu asfalt pe pasaj”, a explicat Alexandru Stanciu. 
 
El a precizat şi ce dificultăţi au fost întâmpinate la acest proiect. 
 
“Nu a fost un proiect foarte complex, ca timp proiectul se putea finaliza mult mai repede, dar am întâmpinat în teren anumite dificultăţi, au fost de relocat peste 10 kilometri de utilităţi, însemnând magistrală de Transgaz, conducte CONPET, toate tipurile de utilităţi”, a afirmat Alexandru Stanciu. 
 
Pasajul de la Drajna are o lungime de 2,74 kilometri, va traversa DN 3A şi linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa. Investiţia s-a ridicat la aproape 100 de milioane de lei fără TVA, finanţarea fiind asigurată prin POIM. 
 
Pasajul de la Drajna va aduce o serie de beneficii la nivel regional şi naţional, şi anume va creşte viteza de tranzitare, prin eliminarea timpiilor pierduţi acum la barieră şi va duce la creşterea siguranţei rutiere prin eliminarea traversării la nivel a căii ferate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.