Greenpeace susţine, joi, după ce o barjă cu 1.700 de tone de cărbune s-a scufundat în Portul Constanţa, că autorităţile se pregătesc pentru un adevărat dezastru ecologic. Organizaţia face din nou apel la renunţarea la combustibilii fosili, responsabili pentru mare parte din poluare, dar care şi ”alimentează războiul din Ucraina şi susţin maşinăria de război a lui Putin”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”1.700 de tone de cărbune rusesc s-au scufundat în portul Constanţa, autorităţile se pregătesc pentru un adevărat dezastru ecologic. Combustibilii fosili sunt principalii responsabili pentru criza climatică în care ne aflăm. Deşertificarea, seceta, inundaţiile, fenomenele meteorologice extreme au deja impact asupra comunităţilor din care facem parte, dar şi din toată lumea. În acelaşi timp, combustibilii fosili ruseşti alimentează războiul din Ucraina şi susţin maşinăria de război a lui Putin”, a transmis, joi, Greenpeace România.  

Organizaţia apreciază că ”aceste două crize ar fi trebuit ca până acum să fi convins autorităţile naţionale şi europene să pună un embargou pe combustibilii fosili din Rusia şi să facă o prioritate din energia verde, curată”. 

”Ce aşteaptă autorităţile? Un alt dezastru ecologic pentru a-şi asuma o decizie care va fi în beneficiul oamenilor şi al naturii?”, a mai transmis organizaţia.  

Nu este pentru prima dată când activiştii de mediu fac apel la renunţarea la combustibilii solizi.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.