Autorităţile din Gorj au evaluat starea tehnică a imobilelor din Târgu-Jiu şi ale localităţi unde au fost semnalate efecte ale cutremurelor. Probleme au fost semnalate la mai multe unităţi de învăţământ din oraş, la unele propunându-se interzicerea utilizării unor corporui de clădire. În prezent, echipe de intervenţie înlătură efectele cutremurului la Primăria Târgu –Jiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Gorj a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că, în urma cutremurului de 5,7, s-au stabilit comisii mixte pentru evaluarea stării tehnice a imobilelor şi evaluarea gradului de afectare a structurii de rezistenţă la clădirile din Municipiul Tg-Jiu şi localităţile unde au fost semnalate efecte ale cutremurului, constatându-se următoarele.

”În ceea ce priveşte locuinţele individuale şi blocurile de locuit nu au fost observate elemente afectate ale structurilor de rezistenţă ale clădirilor”, a transmis Prefectura Gorj.

Clădirile în care îşi desfăşoară activitatea instituţiile publice afectate au fost evaluate constatându-se următoarele:

La Intituţia Prefectului – Judeţul Gorj s-a restricţionat accesul la corpul vechi de clădire, cuprinzând intrarea principală, Sala Maură şi birourile adiacente. Instituţia îşi desfăşoară activitatea cu publicul în regim normal;

La sediul în care îşi desfăşoară activitatea Direcţia de Evidenţă a Populaţiei Gorj nu au fost observate elemente afectate ale structurii de rezistenţă. Instituţia îşi desfăşoară activitatea cu publicul în regim normal;

La sediul în care îşi desfăşoară activitatea Primăria Municipiului Tg-Jiu nu au fost observate elemente afectate ale structurii de rezistenţă.

”În prezent echipaje de intervenţie intervin pentru degajarea elementelor de construcţie afectate de la nivelul acoperişului, zonele fiind balizate corespunzător pentru protecţia pietonilor. Instituţia îşi desfăşoară activitatea cu publicul în regim normal”, a mai transmis Prefectura Gorj.

Echipele de verificare au acordat o atenţie specială unităţilor de învăţământ afectate.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Gorj, situaţia este următoarea:

1.   ŞCOALA GIMNAZIALĂ "CONSTANTIN BRÂNCUŞI" Tg-Jiu (str. Agriculturii nr.4)

Fisuri verticale între corpuri de clădire. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistenţă afectate.

2.   GRADINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT LUMEA COPIILOR (NR 6) Tg-Jiu (str. 22 Decembrie 1989 nr.13)

Posibilitatea căderii tencuielilor de pe faţadă. Se recomandă asigurarea unui alt trase de acces pentru copii. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistenţă afectate.

3.   COLEGIUL NAŢIONAL "TUDOR VLADIMIRESCU" Tg-Jiu (str. Unirii nr. 13)

Posibile elemente ale structurii de rezistenţă afectate. Calcan zona nord prăbuşit pe o suprafaţă de aproximativ 1 m2.  Se propune interzicerea de utilizare a corpului vechi al imobilului etaj şi hol central.

4.   LICEUL DE ARTE "CONSTANTIN BRĂILOIU" Tg-Jiu(str. Griviţei nr. 34)

Fisuri între corpuri de clădire parter şi etaj. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistenţă afectate.

5.   LICEUL TEHNIC "HENRI COANDA" TG-Jiu (str. Izlaz nr. 2)

Fisuri între corpuri de clădire şi tencuieli. În exterior fisură verticală între corpuri. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistenţă afectate.

Imobil Atelier Şcoală: Fisură verticală între perete despărţitor şi stâlp. Fisură la peretele despărţitor. Fisuri între tavan gipscarton şi pereţi.

6.   PALATUL COPIILOR  Tg-Jiu (str. Siretului nr. 28)

Fisură între planşeele din lemn, ale tencuielilor, fisură pe partea exterioara pe semirotund cu recomandarea de restricţionare a circulaţiei în această zonă. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistenţă afectate.

7.   ŞCOALA GIMNAZIALĂ "ECATERINA TEODOROIU" Tg-Jiu ((B-dul Ecaterina Teodoroiu nr. 88 bis)

Fisuri între corpuri de clădire etaj I, un număr de 8 coşuri de fum fisurate şi prăbuşite şi cu învelitoarea de ţiglă afectată. Fisuri între corpuri de clădire. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistenţă afectate.

8.   CLUBUL SPORTIV ŞCOLAR Tg-Jiu (str. Unirii nr. 29 bis)

Coş de fum fisurat. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistenţă afectate.

9.   LICEUL TEHNOLOGIC BÎRSEŞTI (str. Bîrseşti nr. 8)

Două coşuri de fum deteriorate. Afectată structura de rezistenţă la Corp B. Interzicerea activităţii şcolare în acest imobil. Este necesară expertizarea tehnică a Corpului B.

Fisuri între tavanul de Gipscarton şi pereţi la Corpul D. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistenţă afectate.

10. ŞCOALA GIMNAZIALĂ "VOIEVOD LITOVOI" Tg-Jiu (Calea Severinului nr. 86)

Fisuri între tronsoane. 11 coşuri de fum fisurate din care 5 prăbuşite care au afectat şi învelitoarea din ţiglă. Fisuri interioare între tronsoane la etajul 1.  Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistenţă afectate.

11. ŞCOALA GIMNAZIALĂ "AL.ŞTEFULESCU" Tg-Jiu (Calea Eroilor nr. 36)

Fisuri între panourile de gipscarton şi tencuială. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistenţă afectate.

De asemenea, autorităţile au precizat că Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – zona Parâng din municipiul Tg-Jiu - este sub monitorizare, urmând să fie efectută o expertiză tehnică a clădirii.

Slujbele se vor ţine în zona adiacentă a clădirii.

De asemenea, Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel situată pe strada Calea Eroilor din municipiul Tg-Jiu este sub monitorizare.

”Au fost afectate cele două turle dinspre faţada principal urmând a se stabili dacă a fost afectată structura de rezistenţă a acestora. Slujbele se vor ţine în zona adiacentă a clădirii”, se mai arată în comunicat.

În prezent, comisiile mixte sunt în teren şi urmează să fie evaluată starea tehnică a imobilelor şi evaluarea gradului de afectare a structurii de rezistenţă la clădirile din localităţile Arcani, Teleşti, Leleşti, Stăneşti, Runcu şi Tismana.

Ulterior, echipele vor face evaluarea pagubelor înregistrate după cutremur.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.