Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a declarat, luni la Târgu Mureş, că vrea să fie cât mai rapid implementat proiectul privind „Registrul traficanţilor de droguri”, „care are rol predominant preventiv, pe baza căruia instituţiile statului au acele pârghii de cunoaştere, de identificare, de supraveghere a traficantului”. Ea a mai precizat că şi-ar dori să existe câte un centru de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri în fiecare regiune a ţării şi a amintit de iniţiativa legislativă înregistrată în Parlament care reglementează aceste aspecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am să vă vorbesc de trei iniţiative legislative care îmi doresc să devină legi, care se află în Parlament, unele dintre dintre ele la pasul final. «Legea 2 Mai». A venit în urma unei tragedii pe care toţi o cunoaştem. Şi ea spune un lucru simplu: traficanţii de droguri de mare risc (amfetamină, ecstasy, cocaină şi altele) nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Ei trebuie să stea la închisoare”, a explicat Alina Gorghiu, în discursul susţinut, luni, la  inaugurarea Centrului Comunitate Terapeutică, Târgu Mureş.

Ea a adăugat că şi-ar dori să vadă implementat cât mai curând proiectul privind „Registrul traficanţilor de droguri”.

„Al doilea proiect îmi doresc să îl văd repede implementat. Se numeşte «Registrul traficanţilor de droguri». Este un registru care are rol predominant preventiv, pe baza căruia instituţiile statului au acele pârghii de cunoaştere, de identificare, de supraveghere a traficantului. Atunci când pleacă din punctul A în punctul B, poţi să îl verifici, ştii ce are în maşină, ştii unde se duce dacă o dată a fost condamnat pe droguri. Poţi să îi faci o verificare”, a mai spus Gorghiu.

Ministra Justiţiei a subliniat că ar vrea să devină realitatea infrastructura privind centrele regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri şi a reamintit că există un proiect de lege în Parlament, care prevede să existe un astfel de centru în fiecare regiune.

„Al treilea proiect, sper să devină realitate cât trăiesc şi o spun cu amar, pentru că infrastructura românească se concentrează pe multe lucruri bune, dar, din păcate, nu avem nişte centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Avem această iniţiativă în Parlament, îmi doresc un centru în fiecare regiune. Am iniţiat aceste legi împreună cu colegii mei şi alţi parlamentari, având în spate dezbateri şi discuţii, dialog cu societatea civilă şi dacă măcar aceste trei legi vor deveni realitate în scurt timp, statul român va avea la dispoziţie alte câteva pârghii pentru a putea diminua flagelul acesta numit droguri, şi pe cale de consecinţă, consumul de droguri”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a participat, luni, la inaugurarea primului Centru Comunitate Terapeutică din România, de la Târgu Mureş. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.