Poliţiştii şi comisarii Gărzii de Mediu şi specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu au fost în control la un operator economic ce se ocupă cu extracţia de nisip şi pietriş în zona Bolintin Deal, grav afectată de secetă, şi au dispus încetarea activităţii. Urmează să fie monitorizat nivelul apei din fântânile locuitorilor din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Prefecturii Giurgiu, autorităţile s-au autosesizat privind exploatarea de agregate minerale (nisip şi pietriş), dintr-o zonă grav afectată de secetă. 

”Urmare a apariţiei în mass-media a reportajului cu privire la exploatarea de agregate minerale în zona Bolintin Deal de către un operator economic, activitate prin care a fost afectată pânza freatica a cetăţenilor din zonă, în data de 11.08.2022 a fost organizată o acţiune comună (I.P.J. Giurgiu - Serviciul de investigare a Criminalităţii Economice, Garda de Mediu - Comisariatul Judeţean Giurgiu, Sistemul de Gospodărire a Apelor Giurgiu). Precizăm faptul că încă de la debutul perioadei în care a fost declarată secetă, Instituţia Prefectului - judeţul Giurgiu monitorizează situaţia furnizării de apă potabilă la nivelul fiecărei comune din judeţ, prin faptul că primarilor li s-a solicitat ca în fiecare zi de luni a săptămânii să informeze oficial dacă întâmpină probleme în acest sens”, transmite Prefectura Giurgiu. 

În urma controlului, IPJ Giurgiu a ridicat documente pentru verificarea legalităţii activităţii economice desfăşurate de către SC SOUTH LAND INVEST SRL. Garda de Mediu a solicitat operatorului economic punerea la dispoziţie a autorizaţiei de mediu şi a altor documente aferente, care vor fi analizate, iar în situaţia în care se vor constata neconformităţi, vor fi aplicate sancţiunile prevăzute de legislaţia de mediu în vigoare, în termenul legal. 

De asemenea, Sistemul de Gospodărire a Apelor Giurgiu a dispus încetarea activităţii societăţii menţionate şi va începe monitorizarea nivelului apei din fântânile cetăţenilor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.