Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că doreşte ca vaccinul să ajungă în toate localităţile, astfel încât să nu existe reproşuri, în toamă. Gheorghiţă afirmă că este posibil să se ajungă la situaţii în care anumiţi primari se vor uita cum sunt carantinate localităţile lor, dacă nu profită acum de echipele mobile care vor merge în fiecare comună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Gheorghiţă a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că trebuie să existe un calendar clar al vaccinării în mediul rural. 
 
“Am propus reorganizarea activităţilor în ceea ce priveşte vaccinarea mai ales în rural şi anume să avem un calendar foarte clar şi detaliat al tuturor activităţilor de vaccinare în fiecare localitate în parte pe o parte pentru că estimăm apariţia acestui nou val de îmbolnăviri, pe de altă parte eu nu vreau să ne trezim în toamnă cu localităţi care să spună faptul că la ei nu a ajuns niciodată un vaccin. Este momentul la care autorităţile locale şi în special primarii vor fi informaţi în mod oficial fără să mai fie obţinut niciun acord de colaborare cu o primărie sau un primar, legat de de organizarea unor activităţi de vaccinare este un serviciu de sănătate publică şi este important ca toţi oameni să aibă acces echitabil la vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.
 
El a precizat că oamenii din localităţile respective trebuie informaţi cu câteva zile de sosirea caravenelor mobile, dar şi de beneficiile vaccinării. 
 
“Ca atare, direcţiile de sănătate publică sub coordonarea Instituţiei Prefectului, care este instituţia care coordonează activitatea de vaccinare la nivelul judeţului, va stabili în urma propunerilor pe care noi le transmitem acest calendar de activităţi pentru că în unele localităţi deja s-a început şi au fost demarate activităţi de vaccinare, tocmai pentru a putea integra mai bine celalalte acţiuni de informare şi comunicare. Cu câteva zile înainte să se deplaseze o echipă mobilă este important să anunţăm populaţia atât de măsurile organizatorice, cât şi de tot ce înseamnă importanţa şi beneficiile vaccinării”, a transmis coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. 
 
Gheorghiţă consideră că dacă nu se întâmplă acest lucru în toamnă anumite localităţi ar putea fi carantinate. 
 
“Altfel s-ar putea ca în toamnă să avem probleme reale în anumite localităţi în care rata de acoperire vaccinală nu este suficientă, în care imunizarea colectivă a populaţiei este mult sub ceea ce este relavant din punct de vedere epidemiologic şi s-ar putea să se ajungă la situaţii în care anumiţi reprezentanţi locali, primari, să se uite cum vor fi carantinate localităţile lor pentru că în perioada în care era momentul să se vaccineze, nu s-au desfăşurat aceste activităţi”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.