Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că Pfizer produce loturi de vaccin ready to use, care nu mai necesită ser fiziologic, precizând că acest vaccin este autorizat pentru grupa de vârstă de peste 12 ani şi nu va fi folosit pentru grupa de vârstă 5 - 11 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Gheorghiţă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că România va primi prima tranşă din acest vaccin în 14 februarie.
 
"Compania Biontech/Pfizer produce în momentul de faţă loturi de vaccin ready to use, adică gata pentru folosire. Ele nu mai necesită reconstituire cu ser fiziologic, flacoanele, se extrage ca şi celelalte tipuri de vaccinuri de la Johnson, AstraZeneca sau Moderna, practic se extrage cantitatea de vaccin necesară pentru administrare, tot 0,3 ml, fără să mai necesite reconstituirea în prealabil cu ser fiziologic şi vom recepţiona prima tranşă de vaccinuri gata de folosire ]n data de 14 februarie. Vor fi în total 423.360 de doze, dar acest tip de vaccin este în momentul de faţă autorizat doar pentru grupa de vârstă 12 plus. Pentru grupa de vârstă 5-11 ani inclusiv rămâne vaccinul care în momentul de faţă este folosit. Flacoanele vor avea un capac gri, va fi deosebit de celelalte folosite la acest moment, iar volumul dozei administrate este tot de 0,3 mm, adică 30 de micrograme de substanţă activă”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.