Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că, începând de duminică, procedurile de trecere a frontierei vor fi simplificate de către autorităţile din Ucraina, prin punctul Siret urmând să intre în România peste 400 de persoane într-o oră. Afirmaţiile vin în condiţiile în care la PTF Porubne ar fi fost incidente între persoanele care voiau să iasă din Ucraina şi autorităţi, în urma cărora ar fi fost trase focuri de armă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit declaraţiilor unor cetăţeni care au reuşit să intre în România, în cursul dimineţii de duminică ar fi existat unele incidente în zona punctului de trecere Porubne din Ucraina. Peste 2.000 de oameni se aflau la rând, iar din cauza tensiunii şi a oboselii, la un moment dat aceştia ar fi forţat gardurile pentru a ajunge cât mai repede pe teritoriul României. Unii cetăţeni declarau la intrarea în România că forţele de ordine din Ucraina ar fi tras focuri de armă în aer pentru a calma situaţia.

Şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a afirmat că a discutat cu autorităţile de la Cernăuţi şi că s-a decis ca procedurile de trecere a frontierei să fie simplificate de către partea ucraineană.

"Ne-au comunicat că de azi (duminică – n.r.) dau drumul la copii şi la mame cu copii cu o procedură simplificată de verificare a documentelor. Erau cozi foarte mari la aşteptare în Ucraina. În vama Siret vom crea încă două fluxuri. Va trebui să fim prompţi. Ne aşteptăm la 400 de persoane pe oră care vor intra prin vama Siret", a mai precizat Gheorghe Flutur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.