Şeful Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur a declarat miercuri seară că din 47.000 de cetăţeni care au intrat în România prin Vama Siret de la începutul crizei militare din regiune, 30.000 sunt ucraineni, iar jumătate dintre ei au rămas în judeţul Suceava. El a mai precizat că la spitalul Suceava, până la prânz au ajuns 45 de cetăţeni din Ucraina cu diverse probleme medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghe Flutur s-a aflat miercuri seară în vama Siret, el discutând cu ONG-urile, dar şi cu transportatorii despre problemele care apar la tranzitul celor care intră în ţară pe la Siret.

"Din 47.000 de cetăţeni din Ucraina care au intrat prin Vama Siret, 30.000 sunt ucraineni, iar jumătate au rămas în judeţul Suceava. Unii au rude. La spitalul Suceava, până la prânz au ajuns 45 de cetăţeni din Ucraina cu diverse probleme medicale. Azi au trecut şase tiruri cu ajutoare prin vama Siret, unul cu medicamente, iar alte cinci cu alimente", a declarat Flutur.

Şeful CJ Suceava a afirmat că pentru firmele de transport vor fi create locuri speciale pentru cursele interne şi externe în vama Siret. Totodată, Flutur a precizat că i-a rugat pe transportatori să le spună cetăţenilor din Ucraina care urcă în microbuze şi autobuze despre documentele de care au nevoie la graniţa cu Ungaria.

De asemenea, Flutur a declarat că după ce trec graniţa şi ajung în România, cetăţenii din Ucraina sunt preluaţi în vamă de voluntari şi merg apoi spre zona în care li se oferă cazare.

"Sunt oameni care nu ştiu ce să facă. Ei vin după şocul din Ucraina şi trebuie preluaţi şi discutat cu ei. Unii au nevoie să ajungă la corturi, alţii la Zona "Mama şi copilul". Pe cei care fac transport i-am rugat să nu plece obosiţi în cursă. Sunt primari care îi vor aştepta pe drum cu masă caldă, atât spre Bistriţa, cât şi către Bucureşti. Vom face în vamă hartă cu amplasamentele, să ştie cei care vin unde e mâncare sau unde pot găsi o haină groasă", a mai afirmat Flutur.

Şeful CJ Suceava a povestit că dimineaţă, în timp ce se afla la Cernăuţi, a fost avertizat de autorităţile ucrainene că va fi declanşată alarma în oraş şi că trebuie să se ascundă în locuri speciale.

"Am plecat rapid spre graniţă, iar în urma noastră s-a pornit alarma. Nu-ţi creează cea mai confortabilă stare", a mai declarat Gheorghe Flutur.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.