Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a anunţat sâmbătă că Consiliul Judeţean Suceava este lider al unui proiect de cicloturism în asociere cu CJ Bistriţa-Năsăud şi CJ Mureş, un traseu de pistă de bicicletă organizat pe teritoriul a 3 judeţe, cu o valoare totala de 40,7 milioane de euro fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Aşa cum am anunţat la sfârşitul anului trecut, Consiliul Judeţean Suceava este lider al unui proiect de cicloturism în asociere cu CJ Bistriţa-Năsăud şi CJ Mureş, a obţinut cel mai mare punctaj la evaluare, iar în cursul zilei de vineri ni s-a comunicat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, faptul că proiectul nostru a fost aprobat la finanţare. Este vorba despre un traseu de pistă de bicicletă organizat pe teritoriul a 3 judeţe, Suceava, Bistriţa-Năsăud şi Mureş cu o valoare totala de 40,7 milioane de euro fără TVA”, spune Gheorghe Flutur pe Facebook.
 
El arată că ”din lungimea totală de 494 de km a proiectului, pe teritoriul judeţului Suceava sunt 193 de km, valoarea aferentă fiind de 15,9 milioane euro”.
 
”În cadrul acestui proiect avem o asociere pe teritoriul judeţului Suceava cu 20 de primării şi anume Brodina, Straja, Vicovu de Sus, Putna, Suceviţa, Vatra Moldoviţei, Frumosu, Moldoviţa, Sadova, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Pojorâta, Ciocăneşti, Iacobeni, Vatra Dornei, Dorna Arini, Şaru Dornei, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei şi Coşna. De remarcat faptul că majoritatea sunt staţiuni turistice, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Suceviţa fiind staţiuni turistice de interes naţional”, precizează preşedintele CJ Suceava.
 
Potrivit lui Flutur, acest proiect presupune construirea de piste de biciclete cu o lăţime de 1,5 m iar cheltuielile eligibile se referă la lucrări de terasare şi reabilitare teren, lucrări de asfaltare sau pietruire, după caz, cheltuieli cu asistenţa tehnică şi proiectare, marcaje şi indicatoare de traseu, alte cheltuieli de investiţii şi organizare de şantier.
 
”Traseul porneşte din frontiera cu Ucraina, de la Brodina, apoi Vicovu de Sus şi urmăreşte o serie de rute cultural-turistice printre care se află mănăstirile Putna, Suceviţa, Moldoviţa, localităţi incluse în rutele gastronomice (Fundu Moldovei – Ţinutul Huţulilor), localităţi cu produse tradiţionale din Bucovina (Câmpulung Moldovenesc), gospodării tradiţionale (Brodina şi Ciocăneşti) , staţii de cale ferată (Putna, Câmpulung Moldovenesc, Mestecăniş, Vatra Dornei şi Poiana Stampei)”, mai afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. 
 
”Vom încuraja acesta formă de turism mai ales că se suprapune în procent de 71% pe Via Transilvanica, adică 136,3 km. În felul acesta creăm încă o pârghie de dezvoltare a turismului, în special pe zona montană, unde suntem convinşi că vor apărea noi unităţi de cazare şi servicii de turism specific”, mai scrie Flutur în postare. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.