Garda Forestieră Timişoara a informat Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor că, la solicitarea Poliţiei Municipiului Brad, a făcut un control parţial în fondul forestier proprietate publică a statului român, administrat de Ocolul Silvic Brad, arondat cantonului silvic Valea Lungă, iar în urma acestui control, Garda Forestieră Timişoara a inventariat un număr de 85 de cioate de arbori tăiaţi fără drept, de diferite esenţe, volumul total al lemnului fiind de 52,127 metri cubi, iar valoarea prejudiciului de 33.112 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest context, în cursul acestei săptămâni au avut loc mai multe descinderi la domiciliul unor suspecţi care ar fi implicaţi în sustragerea ilegală de material lemnos, precum şi alte fapte de natură penală. Cercetarea tăierilor ilegale se face în baza dosarului penal în care este cercetat şi pădurarul din cantonul silvic Valea Lungă. În momentul de faţă, pentru acesta s-a dispus măsura de arest la domiciliu”, a informat vineri Ministerul Mediului.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a dispus suspendarea contractului de muncă a pădurarului din cantonul silvic Valea Lungă, până la finalizarea anchetei.

“La preluarea mandatului de ministru mi-am propus o schimbare de mentalitate şi atitudine în cadrul instituţiilor din subordinea ministerului, iar cine nu acţionează în interes public, sau încalcă legea, să răspundă de îndată pentru faptele sale. Toţi colaboratorii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor trebuie să fie persoane de bună credinţă, cu coloană vertebrală, căci doar cu oameni profesionişti şi integri, misiunea noastră pentru destructurarea reţelelor de tăieri şi transport ilegal de material lemnos capătă consistenţă, doar aşa putem combate eficient poluarea şi stopa introducerea deşeurilor neautorizate în România. Toţi colaboratorii trebuie să ştie că vor avea în mine un aliat, un partener de nădejde atât timp cât cetăţeanul este pus în vârful piramidei”, a subliniat ministrul Costel Alexe.

Garda Forestieră Timişoara va efectua un control de fond pe întreaga suprafaţă a cantonului silvic, în vederea predării gestiunii acestuia către un alt pădurar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.