Garda de Mediu a transmis, vineri seară, un mesaj referitor la ”piromanii de meserie” de la Sinteşti, care ard deşeuri, deşi ştiu foarte clar că acest lucru este ilegal.” Dau foc deşeurilor pe câmp şi fug sau îşi lasă copiii să le păzească, pentru că ştiu că minorii nu pot răspunde penal”, a transmis Garda de Mediu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dau foc deşeurilor pe câmp şi fug sau îşi lasă copiii să le păzească, pentru că ştiu că minorii nu pot răspunde penal, iar dacă îi prinzi în fapt se vaită că „n-au ştiut că n-au voie” să incendieze plastic, cauciuc sau textile sau să dezmembreze maşini, că „n-au carte”. Adevărul e că ştiu foarte bine că e ilegal ce fac şi că afectează mediul sau locuitorii din localităţile apropiate, dar nu le pasă”, a transmis, vineri seară, Garda de Mediu.  

Comisarii au precizat că incendiatorii sunt amendaţi, li se confiscă marfa şi o iau de la capăt.  

”Singura lor grijă este să adune, după fiecare incendiu stins, fierul rămas pe câmpurile pârjolite, ca să-l vândă apoi centrelor de colectare. Unii nici măcar asta nu fac, ci dau foc pentru câţiva firfirei, doar ca să-i scape pe cei care dezmembrează ilegal maşini, de resturile fără valoare. În această după amiază, aceşti piromani de meserie au dat din nou foc la Sinteşti, la alţi munţi de resturi din dezmembrări şi cauciucuri şi din nou au fost alertate Garda de Mediu, Poliţia din Popeşti Leordeni şi Pompierii. Până la stingerea incendiului arsese, însă vegetaţia pe câteva sute de metri pătraţi, chiar dacă munţii de burete, bare şi borduri auto, plafoane interioare şi cauciucuri, precum cele pe care le-am găsit încărcate în camioane şi în Bolintin Vale, nu se topiseră încă. Şi nici urmă de piroman”, a mai transmis Garda de Mediu.  

Instituţia a precizat că salubrizarea zonei şi păstrarea curată a acesteia au rămas în sarcina autorităţilor locale. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.