Captura de peste 1.100 de butelii încărcate cu gaze fluorurate cu efect de seră, realizată în această săptămână de comisarii Gărzii de Mediu, a fost apreciată de reprezentanţii Programului pentru Mediu al Naţiunilor Unite, anunţă instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Mediu a anunţat joi, că eforturile împotriva infracţionalităţii de mediu au ecouri şi pe plan internaţional. 
“Eforturile susţinute depuse de către Garda Naţională de Mediu în lupta împotriva infracţionalităţii de mediu au ecouri şi în plan internaţional. Astfel, în urma acţiunii colegilor noştri de la Gardă de Mediu Constanţa, a fost oprită în port introducerea din Turcia a unui număr foarte mare de recipiente ce conţineau gaze fluorurate. Reprezentanţii Programului pentru Mediu al Naţiunilor Unite (UNEP) au mulţumit României, prin conducerea Gărzii Naţionale de Mediu şi au felicitat instituţia noastră pentru acţiune şi rezultatele obţinute în combaterea traficului de gaze fluorurate cu efect de seră”, a transmis Garda de Mediu. 
În data 28 august, Garda de Mediu Constanţa, în colaborare cu Garda de Coastă, nu a permis introducerea pe teritoriul României a 1140 butelii încărcate cu gaze fluorurate cu efect de seră, R134a, R410a şi R407c. 
Marfa avea ca destinaţie o societate din judeţul Braşov şi fusese expediată din Turcia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.