Garda de Mediu a amendat cu 50.000 de lei o firmă care modernizează un bulevard din Constanţa pentru că zeci de arbori, în special tei, au fost afectaţi în urma lucrărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Societatea care realizează lucrări pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, pentru Primăria municipiului Constanţa, a fost amendată cu 50.000 lei. La verificările efectuate în data de 24 mai 2023, s-a constatat că nu s-au respectat măsurile stabilite la controlul anterior referitoare la prevenirea şi protecţia plantaţiei realizată de-a lungul căii de comunicaţie, pe ambele sensuri de circulaţie”, a anunţat Garda de Mediu Constanţa.
 
 
Sursa citată a precizat că aproximativ 60% din numărul arborilor de pe aliniamentul stradal din zona cuprinsă între Casa de Cultură şi Trocadero prezintă urme de vătămare a rădăcinilor şi a scoarţei.
 
 
De asemenea, 52 de arbori, în special tei, au fost afectaţi pe parcursul unor lucrări realizate în cadrul proiectului de îmbunătăţire a mobilităţii urbane în municipiul Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.