Garda de Coastă a anunţat, joi, că prin cele cinci puncte de trecere a frontierei aflate în subordinea sa au trecut, în acest sezon estival, aproape trei milioane de persoane, cel mai solicitat punct fiind Vama Veche, tranzitat de două milioane de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Coastă a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că în perioada sezonului estival (1 iunie - 31 august) a intensificat măsurile de supraveghere şi control a frontierei, dar şi de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere. 
 
“Astfel, Garda de Coastă a luat măsuri punctuale şi graduale pentru diminuarea timpului de aşteptare în punctele de trecere a frontierei: a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care efectuează controlul, a fost folosită la capacitate maximă infrastructura punctelor de frontieră, au fost utilizate staţii mobile de control şi au fost utilizate arterele de pe sensul opus atunci când situaţia a permis acest lucru”, se arată în comunicat.  
 
O situaţie deosebită este reprezentată de traficul autovehiculelor şi persoanelor în punctele de trecere ale frontierei cu Bulgaria. 
 
“Astfel, prin cele cinci puncte de trecere din subordinea Gărzii de Coastă - Vama Veche, Negru Vodă, Dobromir, Lipniţa şi Ostrov - au trecut 2.850.000 de persoane, folosind 735.000 de mijloace de transport. Cel mai solicitat punct de trecere a fost Vama Veche, care a fost tranzitat de 2.000.000 de persoane folosind 500.000 de mijloace de transport”, a precizat Garda de Coastă.
 
Garda de Coastă a menţionat că, în această perioadă, poliţiştii de frontieră au constatat 176 de infracţiuni, au aplicat 424 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 459.000 de lei şi au ridicat bunuri în valoare de 22.500.000 de lei.
 
“Pe Marea Neagră, poliţiştii de frontieră cu mijloacele de mobilitate navală aflate în dotare au desfăşurat zilnic misiuni de supraveghere a frontierei de stat şi de prevenire a migraţiei ilegale. În baza planului de acţiune LITORAL 2023, 126 de poliţişti de frontieră au participat la măsuri de ordine şi siguranţă publică pe raza muncipiului Constanţa, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa”, a mai transmis Garda de Coastă. 
 
Aceasta se aşteaptă ca numărul de autoturisme şi persoane care tranzitează cele cinci puncte de trecere a frontierei să scadă în următoarea perioadă. 
 
“Având în vedere că s-a încheiat sezonul estival, ne aşteptăm ca numărul de turisme şi persoane care tranzitează punctele de frontieră din subordinea Gărzii de Coastă să scadă treptat, însă poliţiştii de frontieră vor continua să acorde o atenţie sporită fluidizării traficului din puncte de frontieră, şi în special traficului autovehiculelor de mare tonaj, destinate transportului de marfă. Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor continua să acţioneze în sistem integrat alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă, precum şi  pentru gestionarea cazurilor apărute”, a mai anunţat Garda de Coastă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.