Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit, marţi, în urma unui control făcut la Pizza Hut din Timişoara mai mulţi gândaci vii, tăvi pline de grăsime şi produse expirate. Astfel, a fost aplicată o amendă de 15.000 de lei şi s-a dispus închiderea pizzeriei până la remedierea problemelor descoperite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Timiş a primit o reclamaţie, în urma căreia marţi a făcut un control la restaurantul Pizza Hut din Timişoara, aflat într-un mall.
 
”În spaţiul controlat SC American Restaurant System SA – Restaurant Pizza Hut din Timişoara, Calea Sagului nr 100 – cercetare reclamaţie – au fost găsite o serie de nereguli: În spaţiul de igienizare a veselei au fost identificate produse detergent lichid pentru spălarea automată a vaselor care aveau imprimate pe ambalat dată 12/12/2022 fără a există menţiuni pe produs cu privire la termenul de valabilitate sau dată fabricaţiei;  În acelaşi spaţiu, atât pe maşînă de spălat vase cât şi pe paviment şi în imediată apropiere a vaselor igienizate existau insecte vii (gandaci de bucătărie) în mişcare”, a transmis CJPC Timiş.
 
 
Inspectorii au mai găsit tăvi pline de grăsime şi multă mizerie.
 
”Tăvile utilizate în vederea coacerii blatului de pizza neigienizate corespunzător, păstrate unele peste altele, înnegrite de arsura şi cu depuneri consistente de grăsimi întărite, resturi alimentare; Materii prime (făînă, brânză, mezeluri şi diverse sosuri) lipsite de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformităţii acestora; Pe suprafaţa aluatulului preparat, depus în tavă, spre coacere, existau impurităţi rezultate din neigienizarea corectă a tăvii, resturi de la alte preparate”, a mai precizat CJPC Timiş.
 
Inspectorii de la Protecţia Consumatorului Timiş au decis să închidă pizzeria până când reprezentanţii firmei vor remedia toate problemele descoperite. De asemenea, firma a fost amendată cu 15.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.