Procurorii din Galaţi au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul tinerei de 21 de ani, care a murit la Spitalul Judeţean, mama acesteia acuzând că fata a fost diagnosticată greşit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, procurorii s-au sesizat din oficiu, marţi, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, într-o cauză ce are ca obiect decesul Mihaelei Anghel din municipiul Galaţi. 
 
"S-a avut în vedere presupunerea că decesul a survenit urmare neacordării tratamentului medical de urgenţă şi a diagnosticării greşite de către personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi. Dosarul penal menţionat a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. Ulterior, cauza a fost preluată, prin ordonanţa procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, de către această unitate de parchet, în vederea efectuării urmăririi penale. În cauză a fost a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a transmis Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. 
 
Şi conducerea Spitalului Judeţean Galaţi a demarat o anchetă în acest caz, în urma unei plângeri formulate de familia unei tinere, studentă în anul lll la Medicină, care a murit după ce medicii i-ar fi stabilit de două ori diagnosticul greşit. 
 
Conform medicului Violeta Şapira de la Spitalul Judeţean Galaţi, ancheta a fost demarată după ce familia unei tinere de 21 de ani a făcut plângere în urma decesului acesteia.
 
"Pacienta a fost internată în Spitalul Judeţean Galaţi, unde a beneficiat de toate îngrijirile medicale şi investigaţiile necesare, adaptate în permanenţă la modificările clinico biologice şi imagistice apărute pe durata spitalizării. Din păcate, evoluţia a fost nefavorabilă. Pe toată durata internării s-a ţinut legătura cu mama pacientei şi, în momentul de faţă, ne pare nespus de rău de pierderea suferită. Sesizarea care a fost depusă în cursul dimineţii urmează să fie analizată, rezultatul urmând a fi transmis mamei pacientei.", a declarat Violeta Şapira, de la SJU Galaţi.
 
Conform mamei tinerei, pe 28 octombrie, aceasta ar fi început să acuze dureri de spate, motiv pentru care a fost chemată ambulanţa iar tânăra de 21 de ani a fost dusă la Urgenţe, la Spitalul Judeţean Galaţi. 
 
Femeia susţine că tânăra a fost diagnosticată de două ori greşit, în cele din urmă fiind operată, dar medicii nu au reuşit să îi salveze viaţa.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.