Primăria Galaţi va aloca aproape 4 milioane de lei pentru remedierea falezei Dunării din zona ”Elicei”, unde terenul s-a surpat prima dată în 2010, fără ca suprafaţa să poată fi stabilizată ulterior, motiv pentru care circulaţia maşinilor în zonă a fost deviată din 2012.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Raluca Ardean, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, că în urma unei licitaţii publice a fost atribuit contractul ”Remedierea accidentului de teren de pe amplasamentul Bulevardul Marea Unire, zona Elice - Faleza Superioară - Faleza Inferioară”.

Contractul, atribuit asocierii de firme S.C. Serv Land S.R.L şi Proexrom S.R.L, presupune lucrări de proiectare şi execuţie.

Valoarea contractului pentru proiectare şi execuţie este de 3.992.220 lei cu TVA, iar durata lucrărilor, prevăzută în contract, este de 210 de zile, dintre acestea 90 fiind prevăzute pentru proiectare şi 120 de zile pentru execuţie.

Surparea a apărut pentru prima dată în anul 2010, iar groapa a fost acoperită, însă în amplasamentul respectiv carosabilul s-a surpat de patru ori în ultimii cinci ani încercându-se de fiecare dată stabilizarea terenului. 

Din cauza faptului că nu a fost identificat factorul declanşator, în anul 2012 s-a decis ca circulaţia rutieră pe Faleza Superioară a Dunării să fie deviată pe o bretea în zona ”Elicei”.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.