Protestul muncitorilor de la societatea de transport în comun din Galaţi continuă şi după prima rundă de negocieri şi discuţii purtate la sediul Primăriei de sindicaliştii, conducerea societăţii şi primarul oraşului. Niciun autobuz nu a mai ieşit pe traseu în ultimele ore şi nici nu se poate preciza momentul la care cursele se vor relua. Angajaţii cer şi demisia directorului firmei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit liderului de sindicat al Transurb, George Preda, o primă rundă de discuţii a avut loc de la ora 9.00, iar primarul oraşului ar fi fost de acord ca salariaţii să primească acel plus la salariu, conform ratei inflaţiei, de 155 de lei.  

Însă acum, muncitorii cer şi demisia directorului Dorian Dumitru. 

"De principiu, domnul primar şi-a dat acordul cu privire la suma revendicată de noi, care de altfel e prevăzută în contractul colectiv de muncă.  Va fi convocat  Consiliul de Administraţie de urgenţă şi vom continua discuţiile. Şoferii îi cer demisia directorului general, nu vor să intre pe traseu, până nu văd semnat actul adiţional semnat cu suma respectivă de 155 de lei şi demisia directorului. Din păcate, domnul director, inclusiv la ultima discuţie, a ţinut-o pe a dumnealui, lucrurile s-au precipitat, inclusiv domnul primar i-a cerut demisia directorului", a declarat liderul de sindicat. 

O nouă rundă de discuţii pentru detensionarea situaţiei generate de protestul angajaţilor Transurb a început la ora 11.30.  

Obiectivul este acela de a fi reluat cât mai repede transportul în comun în aşa fel încât gălăţenii să aibă asigurat acest serviciu public 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.