Un număr de 32 de clădiri aparţinând mai mulor grădiniţe, şcoli şi licee din judeţul Galaţi nu dispun de autorizaţii de securitate la incendiu, în condiţiile în care, la sfârşitul anului trecut, erau în această situaţie 79 de clădiri, potrivit datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Departamentului de Inspecţie şi prevenire din cadrul ISU Galaţi, lt.col. Oleg Susan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că numărul de clădiri cu destinaţia de învăţământ fără autorizaţii de securitate la incendiu a scăzut, comparativ cu situaţia înregsitrată la sfârşitul anului trecut.

"La sfârşitul anului 2016 au fost identificate că funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu 79 de clădiri aparţinând unităţilor de învăţământ, după cum urmează: 34 grădiniţe, 39 şcoli şi 6 licee. În acest sens, au fost intensificate o serie de măsuri şi acţiuni necesare pentru a se identifica şi pune în aplicare toate măsurile care să determine scăderea numărului construcţiilor cu destinaţia de învăţământ care funcţionează fără acest act administrativ. (...) Rezultatul acţiunilor desfăşurate în acest sens se reflectă în scăderea considerabilă a numărului de clădiri cu destinaţia de învăţământ neautorizate, fiind identificate până în prezent, 32 de clădiri, respectiv 15 grădiniţe, 14 şcoli şi 3 licee", a afirmat reprezentantul ISU Galaţi.

El a mai spus, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că există şi alte clădiri care nu au astfel de autorizaţii, de exemplu, clădirea Sălii Sporturilor şi sala de cinema de la Casa de Cultură a Sindicatelor, ambele din municipiul Galaţi, însă reprezentanţii acestora au demarat procedurile de obţinere a autorizaţiilor. 

Susan a precizat că cei care depun documentaţia până la data de 30 septembrie 2017 sunt exceptaţi de la aplicarea amenzilor, dacă termenul de conformare nu depăşeşte 31 decembrie 2017.

De asemenea, potrivit Legii nr. 307/2006 răspunderea exclusivă în ceea ce priveşte funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punctul de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine beneficiarilor investiţiilor.

La nivelul judeţului Galaţi sunt aproximativ 600 de clădiri care aparţin unui număr de peste 400 de unităţi de învăţământ.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.