Ministrul Familiei, Gabriela Firea, afirmă că a avut o întâlnire cu reprezentanţii UNICEF în România şi că vom primi asistenţă tehnică din partea UNICEF pentru a elabora raportul periodic al României cu privire la implementarea Convenţiei privind Drepturile Omului. De asemenea, s-a discutat şi despre planurile ministerului de a recunoaşte familiile numeroase şi de a introduce beneficii pentru aceste familii cu trei sau mai mulţi copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”O întâlnire foarte bună cu UNICEF Romania. Colaborăm excelent în interesul tuturor copiilor! Garanţia pentru copii oferă oportunitatea de a aduce mai multe instituţii la aceeaşi masă pentru bunăstarea copiilor, iar rolul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, ca garant al acestui document, este esenţial”, spune ministrul Familiei pe Facebook. 
 
Gabriela Firea arată că a avut o întâlnire de lucru cu doamna Anna Riatti, reprezentantul UNICEF în România, cu care a discutat despre proiectele importante ale ministerului şi cum poate ţara noastră beneficia de sprijinul şi experienţa UNICEF din alte ţări, totul în interesul copiilor.
 
”M-a bucurat deschiderea UNICEF de a colabora îndeaproape mai ales în acest moment potrivit din punct de vedere administrativ şi politic. Avem acum posibilitatea să modificăm cadrul legislativ sau să venim cu noi acte normative în interesul tuturor copiilor din România, nu doar a celor care sunt în situaţii limită. Am discutat concret despre cum se poate implica UNICEF şi există deja o colaborare strânsă cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Am primit completările în ce priveşte Planul de acţiune al Garanţiei pentru Copii şi contăm pe suportul UNICEF pentru monitorizarea implementării Strategiei naţionale privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului”, spune ministrul.
 
Gabriela Firea precizează că de asemenea, vom primi asistenţă tehnică din partea UNICEF pentru a elabora raportul periodic al României cu privire la implementarea Convenţiei privind Drepturile Omului.
 
”Am discutat cu Anna Riatti şi Voichiţa Tomuş, specialistul UNICEF în protecţia copilului, şi despre planurile ministerului de a recunoaşte familiile numeroase şi de a introduce beneficii pentru aceste familii cu trei sau mai mulţi copii. Împreună cu secretarul de stat Doina Pârcălabu, le-am transmis celor de la UNICEF că se pot baza pe echipa ministerului şi pe ANPDCA, condusă de preşedinta Elena Tudor şi secretarul general Cristina Cuculas. Mă bucur că noi putem dezvolta şi mai mult serviciile pentru copii cu experienţa lor”, mai scrie Firea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.