Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă că fata de 12 ani din Slatina care a căzut săptămâna trecută de la etaj este în stare bună, fiind în afara pericolului. ”Se află încă internată, recuperarea va mai dura, a suferit o intervenţie complicată la un umăr, dar m-am bucurat să văd imagini cu ea în care e veselă, cântă şi ascultă muzică”, arată Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”M-am bucurat să primesc veşti extraordinare despre fetiţa de 12 ani care creşte în grija statului, alături de alte cinci fete, într-un apartament de tip familial din Slatina. Ea a căzut duminica trecută de la fereastra apartamentului în care locuieşte alături de colegele sale şi în care se afla şi educatoarea care le îngrijea în acea zi. A suferit răni grave, dar, graţie medicilor care au îngrijit-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi bunului Dumnezeu, acum este bine, în afara oricărui pericol. Se află încă internată, recuperarea va mai dura, a suferit o intervenţie complicată la un umăr, dar m-am bucurat să văd imagini cu ea în care e veselă, cântă şi ascultă muzică”, a arătat Gabriela Firea, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.
Ea a criticat unele afirmaţii ”rău-intenţionate, tendenţioase şi mincinoase”.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
 
”Am ţinut nepărat să aduc veşti despre această copilă, pentru că, din păcate, în spaţiul public am văzut, imediat după această întâmplare groaznică, mai multe luări de poziţie rău-intenţionate, tendenţioase şi mincinoase de-a dreptul. Nu-mi dau seama ce fel de om trebuie să fii să te foloseşti de o situaţie extrem de dificilă, dramatică, a unui copil, pentru a lansa dezinformări şi a arunca cu minciuni şi vorbe grele într-un întreg sistem - cel al protecţiei speciale a copilului - care, deşi nu e perfect, e format din oameni care se dedică zi lumină acestor copii cu poveşti triste. Am citit îngrozită pe reţelele sociale, iar apoi şi în unele publicaţii, care au preluat acele texte, cum fetiţa despre care vorbim ar fi vrut să se sinucidă pentru că nu era lăsată să meargă în famile, de sărbători... Ce trist să nu ţii cont de faptul că te foloseşti de un copil nevinovat pentru interese personale!”, a scris Firea.
 
Ea a subliniat că toate aceste afirmaţii nu sunt adevărate, că a fost vorba despre un accident, iar fetiţa primeşte consiliere.
 
”Nu, nu e nimic adevărat! Din păcate, fetiţa din Slatina provine dintr-o familie cu probleme, a ajuns în grija statului de curând tocmai pentru că a fost victima violenţei în familie! Prin urmare, nici nu se putea pune problema să se întoarcă acolo, mai ales atât de curând, după doar câteva săptămâni. A fost, din păcate, doar un accident îngrozitor. Chiar ea a povestit apoi că îşi făcuse planuri alături de celelalte fete cu care locuia, să meargă în oraş în acea zi, dar cum vremea era urâtă, s-au gândit că nu li se va da voie, aşa că ea şi-a imaginat că ar putea pleca pe fereastră... Un gest necugetat, care ar fi putut să aibă urmări groaznice, dar doar un accident! Fata primeşte deja sprjin şi consiliere, pentru a înţelege implicaţiile deciziilor pe care le luăm şi că sunt situaţii în care e bine să cântărim de două ori o acţiune care poate fi ireversibilă”, a explicat ministrul Familiei.
 
Gabriela Firea a adăugat că acest caz ar trebui să constituie un motiv de reflecţie.
 
”Mi-aş dori ca acest caz de la Slatina să fie un semnal şi un motiv de reflecţie pentru noi toţi. Atât pentru colegii mei din sistemul de protecţie specială, care sunt convinsă că fac tot ce le stă în puteri să le fie alături acestor copii, dar care, iată, văd acum că anumite lucruri neexplicate suficient sau care nu credeau să fie importante pot avea consecinţe devastatoare. Şi, în aceeaşi măsură, aş vrea ca acest episod nefericit să ridice un semn de întrebare şi tuturor celor dispuşi să preia, fără nicio minimă verificare şi documentare, orice poveste, interpretare, teorie, acuzaţie, opinie personală, lansate toate cu vădită rea-intenţie, de persoane care cred că astfel ajută un sistem poate nu perfect, dar cu siguranţă perfectibil. Şi în acest caz este vorba tot despre decizii raţionale şi despre a evalua consecinţele şi implicaţiile acestora! Una dintre ele - din punctul meu de vedere, cea mai gravă ! - este că fetiţa despre care vorbim, un copil de 12 ani, a citit toate aceste neadevăruri despre ea”, a conchis Firea.
 
Poliţiştii din Olt au deschis o anchetă după ce o fată de 12 ani a căzut, duminica trecută, de la etajul unui bloc din Slatina, victima fiind transportată la spital.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.