Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Guvernului ca, în perioada suspendării cursurilor şcolare, să rămână acasă, pe lângă elevi, şi cadrele didactice, personalul didactic auxiliar şi nedidactic. Totodată, sindicaliştii din educaţie spun că este obligatorie dezinfecţia spaţiilor de învăţământ de către echipe specializate ale Direcţiilor de Sănătate Publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FSLI solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării ca, în perioada 11-22 martie, când cursurile au fost suspendate în urma deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, toţi angajaţii din educaţie să rămână acasă - personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic - aşa cum se întâmplă şi cu elevii.

"Nu credem că este benefică prezenţa cadrelor didactice, dar nici a personalului didactic auxiliar şi a celui nedidactic în unităţile şcolare, în condiţiile în care şi aceste persoane pot transmite virusul. Pe perioada suspendării cursurilor şcolare, trebuie făcută dezinfecţia spaţiilor de învăţământ de către cei care au această atribuţie. În caz contrar, nu facem decât să umblăm cu jumătăţi de măsură, ceea ce se va dovedi ineficient cu totul în această situaţie specială", arată FSLI, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Federaţia consideră că este oportun să fie suspendată orice activitate şcolară sau extraşcolară, prin care părinţii sau copiii sunt expuşi spaţiilor aglomerate. 

FSLI consideră, de asemenea, că Ministerul Educaţiei şi Cercetării trebuie să identifice cele mai bune soluţii pentru recuperarea materiei corespunzătoare perioadei în care cursurile şcolare sunt suspendate, susţinând că o variantă ca acest lucru să fie făcut în cadrul programului "Şcoala altfel".

"Este o situaţie specială prin care trebuie să înţelegem necesitatea aplicării tuturor măsurilor care au fost luate de autorităţi, pentru siguranţa noastră şi a copiilor noştri. Consider că în această perioadă trebuie să tratăm lucrurile cu maximă seriozitate, fără să generămpanică. Tocmai de aceea cred că atât elevii, cât şi personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic ar trebui să rămână acasă, în toată perioada în care a fost decisă suspendarea cursurilor şcolare. Şcolile trebuie închise pentru acţiuni de dezinfecţi ecorespunzătoare! Cadrele didactice vor recupera activitatea, la fel şi restul angajaţilor. Altfel ne jucăm de-a prevenţia şi riscăm sănătatea tuturor!", a declarat Simion Hancescu, preşedinte FSLI, citat în comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.