Fregata “Regina Maria”, aflată de 12 ani în serviciul Forţelor Navale Române, a participat în această perioadă la numeroase misiuni NATO sau a făcut parte din grupări navale permanente NATO, parcurgând de atunci şi până în prezent peste 65.000 de mile marine, de trei ori lungimea Ecuatorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, la data de 21 aprilie 2005, fregata “Regina Maria” a intrat în serviciul Forţelor Navale Române, la momentul respectiv, fiind organizat un ceremonial, în portul britanic Portsmouth, în cadrul căruia a fost arborat pentru prima dată pavilionul românesc la catargul navei.

Primul echipaj număra 203 militari şi era structurat pe patru servicii de luptă: Operaţii, Logistică, Electromecanic şi Mentenanţă.

“În 12 ani, nava a participat la numeroase misiuni NATO, precum Operaţia Active Endeavour din Marea Mediterană, în anii 2006, 2009, 2011 şi 2013. După deteriorarea situaţiei de securitate din Marea Neagră, nava a făcut parte din grupările navale permanente ale NATO în anii 2014, 2015 şi 2016. De asemenea, fregata a participat la numeroase exerciţii naţionale şi multinaţionale şi a parcurs peste 65.000 de mile marine, echivalentul a trei lungimi ale Ecuatorului”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

Conform sursei citate, intrarea în serviciul Forţelor Navale Române a celor două fregate T22, “Regele Ferdinand” şi “Regina Maria”, a permis marinarilor militari români să execute misiuni alături de partenerii din NATO şi să-şi dezvolte deprinderile de luptă împotriva ameninţărilor de orice natură.

“Fregatele T22 sunt platforme de luptă versatile, capabile să execute misiuni, în cadrul unor grupări navale sau singular, pentru combaterea pericolelor de la suprafaţă, aeriene sau subacvatice, dar deţin capabilităţi şi pentru desfăşurarea unor operaţiuni umanitare sau de căutare şi salvare pe mare”, se mai precizează în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.