Fregata “Regina Maria” a desfăşurat, la începutul săptămânii, un exerciţiu în Marea Neagră împreună cu o fregată franceză, la acesta participând şi două avioane F-16, patru avioane MIG-21 şi două aeronave italiene Typhoon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Fregata „Regina Maria” şi fregata franceză „Auvergne” (D-654) au desfăşurat, luni, 20 decembrie, un exerciţiu de luptă împotriva ameninţărilor maritime şi aeriene, în zona contiguă a României de la Marea Neagră, la care au participat şi două aeronave F-16 de la Baza 86Aeriană  Feteşti, precum şi patru avioane de luptă MIG-21 Lancer şi două aeronave italiene Typhoon de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu”, au transmis, marţi, Forţele Navale, printr-un comunicat de presă.  
 
Sursa citată a precizat că nava militară franceză a făcut o escală în portul Constanţa, în perioada 16-20 decembrie, în timpul căreia au avut loc activităţi de instruire, la care au participat echipe mixte de scafandri militari români şi francezi.
 
Cu acest prilej, şeful Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral Mihai Panait, s-a întâlnit cu viceamiralul Gilles Boidevezi, comandantul Flotei Franceze din Marea Mediterană, cu care a discutat despre situaţia de securitate din zona Mării Negre, dezvoltarea activităţilor bilaterale în cadrul grupărilor navale permanente ale NATO din Marea Neagră şi din Marea Mediterana, precum şi despre colaborarea dintre Forţele Navale Române şi Marina Militară Franceză în domeniile instruirii, învăţământului militar de marină şi al scafandreriei.
 
“Vizita comandantului Flotei Militare Franceze din Marea Mediterană şi a fregatei multi-rol „Auvergne” (D-654) în ţara noastră asigură un caracter ascendent al relaţiilor militare de cooperare bilaterală în domeniul naval şi contribuie la consolidarea parteneriatului strategic existent între România şi Franţa”, au mai precizat Forţele Navale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.