Fregata Regele Ferdinand se va integra în Gruparea Navală Permanentă a NATO SNMG 2, urmând să desfăşoară misiuni specifice alături de militarii britanici de pe distrugătorul HMS Duncan. Fregata Forţelor Navale va participa şi la un exerciţiu multinaţional desfăşurat în Bulgaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, fregata Regele Ferdinand a plecat, luni, din Portul Militar Constanţa, pentru a se integra în Gruparea Navală Permanentă NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care operează în Marea Neagră în perioada 13 iulie - 1 august.

“Nava militară românească va desfăşura misiuni specifice alături de militarii britanici de pe distrugătorul HMS Duncan, nava comandant a grupării navale NATO”, se arată în comunicat.

De asemenea, în perioada 18 - 21 iulie, fregata Regele Ferdinand va participa, timp de trei zile, împreună cu Nava Purtătoare de Rachete Zborul, la exerciţiul multinaţional Breeze 17, organizat de Forţele Navale ale Bulgariei.

Breeze 17 se bazează pe un scenariu ce prevede o reacţie de răspuns la criză în zona Mării Negre, iar la acesta participă nave militare din Bulgaria, Grecia, Italia, Marea Britanie, Polonia, România, Turcia şi SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.