Fregata “Regele Ferdinand” s-a integrat într-o grupare NATO care efectuează misiuni de supraveghere în Marea Neagră până pe data de 18 aprilie, acestea fiind realizate pentru întărirea măsurilor de descurajare a provocărilor la adresa securităţii în regiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, fregata “Regele Ferdinand” a plecat din portul militar  Constanţa, pentru a se integra în gruparea navală permanentă NATO SNMG-2  (Standing NATO Maritime Group), din care mai fac parte nave militare ale  Canadei, Olandei, Spaniei şi Turciei.

Gruparea navală NATO va desfăşura, până la data de 18 aprilie, misiuni de supraveghere maritimă în Marea Neagră, pentru întărirea măsurilor de  descurajare a provocărilor la adresa securităţii în regiune, dar sunt  prevăzute şi escale în porturile Trabzon (Turcia), Constanţa şi Poti  (Georgia), pentru refacerea capacităţii de luptă.

Sursa citată menţionează că de când România a devenit membru NATO Forţele Navale au participat la zeci de misiuni în Marea Neagră, Marea Mediterană şi în Afganistan.

“Luna aceasta se împlinesc 15 ani de când ţara noastră a devenit membru  cu drepturi depline al Alianţei Nord-Atlantice şi din anul 2004 până în  prezent Forţele Navale Române au participat la zeci de misiuni sub  stindardul NATO, în Marea Neagră, în Marea Mediterana şi în Afganistan.Angajamentul continuu al României şi al Aliaţilor, pentru securitatea şi  pentru apărarea comună, asigură credibilitatea şi relevanţa NATO în  beneficiul tuturor statelor membre şi al securităţii euro-atlantice”, se mai arată în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.