Fregata "Regele Ferdinand" va reveni, miercuri, la Constanţa, după ce a participat la o misiune NATO în Marea Mediterană, în cadrul căreia a executat numeroase misiuni de interogare a navelor comerciale, împreună cu celelalte nave din gruparea NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, fregata "Regele Ferdinand" a încheiat cu succes participarea la operaţiunea NATO "Sea Guardian" şi se va întoarce acasă, pentru a fi prezentă la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei României.

"Profesionalismul marinarilor militari români contribuie la susţinerea eforturilor Alianţei Nord-Atlantice de asigurare a securităţii colective a tuturor membrilor acesteia, iar participarea echipajelor navelor militare româneşti la operaţiile şi exerciţiile organizate de NATO consolidează interoperabilitatea dintre platformele navale de luptă ale României şi ale partenerilor săi", se arată în comunicat.

Nava militară va acosta, miercuri, la ora 10.00, în portul militar Constanţa, după ce a parcurs aproximativ 6.000 de mile marine, în diferite condiţii meteorologice, în patru mări.

În timpul activităţilor desfăşurate în Marea Mediterană, fregata "Regele Ferdinand" a executat numeroase misiuni de interogare a navelor comerciale, împreună cu celelalte nave din gruparea NATO din care a făcut parte, respectiv fregata "Yavuz" (Turcia) şi fregata "Scirocco" (Italia).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.