Fregata ”Regele Ferdinand” a realizat peste 100 de verificări ale navelor comerciale în cadrul misiunii pe care o desfăşoară în Marea Mediterană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale Române au transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că fregata „Regele Ferdinand” se află în Marea Mediterană, în perioada 13 mai – 11 iunie, unde participă la la misiunile de monitorizare a traficului naval, ca parte a grupării navale a operaţiei desfăşurate sub egida Uniunii Europene, EUNAVFOR MED IRINI. 
 
“Nava a făcut escale în porturile Catania din Sicilia şi Souda din Insula Creta, pentru refacerea capacităţii de luptă. În portul italian Catania, consulul adjunct de la Consulatul României din Catania, Dr. Ioan Iacob, a efectuat o vizită oficială la bordul navei militare, pentru a saluta echipajul şi pentru a transmite aprecierile sale pentru datoria îndeplinită de Forţele Navale Române, în scopul îmbunătăţirii sistemului de securitate din bazinul mediteranean. Cu acest prilej, comandantul fregatei, comandor George-Victor Durea, i-a prezentat oficialului român capabilităţile navei şi misiunile acesteia în zona de responsabilitate a Operaţiei IRINI”, se arată în comunicat.
 
Forţele Navale au menţionat că după plecarea din portul italian Catania, fregata a reluat executarea misiunilor de monitorizare a navelor comerciale care tranzitează aria de responsabilitate a operaţiei Uniunii Europene. 
 
“Navele militare din gruparea navală a Operaţiei IRINI desfăşoară acţiuni militare de asigurare a respectării embargoului armelor impus asupra Libiei de către Organizaţia Naţiunilor Unite, precum şi numeroase activităţi în comun, cum ar fi reaprovizionare cu combustibil pe mare, exerciţii de verificare a navelor comerciale, manevre şi evoluţii navale, activităţi de zbor cu elicopterele navalizate ambarcate şi activităţi de inserţie a grupelor de forţe pentru operaţii speciale, atât cu sprijinul aparatelor de zbor, cât şi cu cel al ambarcaţiunilor rapide de la bord”, a mai precizat sursa citată.
 
Forţele Navale au mai afirmat că până la data de 1 iunie, când nava a acostat în portul Souda din Insula Creta, fregata „Regele Ferdinand” a executat peste 100 de interogări ale navelor comerciale şi au fost desfăşurate, prin sondaj, vizite ale echipei de verificare a fregatei, la bordul unor nave comerciale, pentru prezentarea Operaţiei EUNAVFOR MED IRINI în Marea Mediterană. 
 
Fregata ”Regele Ferdinand” a plecat duminică, 4 iunie, din portul grecesc Souda, pentru a continua misiunile de monitorizare şi verificare a traficului maritim din aria de responsabilitate a Operaţiei EUNAVFOR MED IRINI. Nava urmează să revină în ţară la sfârşitul săptămânii viitoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.