Fostul purtător de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Radu Sovani a fost prezent, miercuri, la Parchetul instanţei supreme, el declarând, la ieşire, că a fost chemat de procurori după ce a depus o sesizare împotriva preşedintelui ASF Mişu Negriţoiu, dar şi a unor executori judecătoreşti, în legătură cu presupuse abuzuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Radu Soviani a declarat, miercuri, la ieşirea din sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că a fost chemat în legătură cu o sesizare pe care a făcut-o faţă de "cei care fac abuzuri împotriva mea şi a mediei".

Întrebat despre ce este vorba, Soviani a spus că a depus o sesizare împotriva mai multor persoane. El a adăugat că documentul îl vizează pe şeful ASF Mişu Negriţoiu, dar şi pe unii executori judecătoreşti, precum şi alte persoane, fără a preciza cine sunt acestea.

Pe 7 septembrie, Radu Soviani anunţa pe blogul său că pune la dispoziţia tuturor celor interesaţi memoriul depus de firma sa, RST Media, în ianuarie 2015, la Camera Deputaţilor şi la Senat în legătură cu "abuzurile semnalate în ASF, cu consecinţe directe asupra majorării nivelului de primă RCA încă din ianuarie 2015".

În martie, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul fostului purtător de cuvânt al ASF Radu Soviani prin care acesta a cerut despăgubiri de 1,03 milioane de lei pentru rezilierea unui contract cu autoritatea înainte de termen.

Totodată, instanţa a casat şi o sentinţă a Tribunalului Bucureşti din septembrie 2015, prin care ASF era obligată să-i achite lui Soviani despăgubiri de 191.115 lei.

Prin aceeaşi decizie, Curtea de Apel Bucureşti a obligat firma lui Soviani la restituirea către ASF a sumei de 27.555,64 lei.

Patru comisii din Senat şi Camera Deputaţilor, reunite într-o şedinţă comună, în octombrie, au votat în unanimitate revocarea din funcţie a preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, iar preşedintele Comisiei Economice a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Mihai Tudose, a anunţat demararea efectivă a procedurii de demitere.

Parlamentarii i-au reproşat lui Negriţoiu slaba performanţă obţinută în funcţia de preşedinte ASF, în contextul în care jucătorii din piaţa asigurărilor auto obligatorii RCA se confruntă cu falimente şi situaţii financiare instabile.

Mişu Negriţoiu a ajuns preşedinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv în parlament numirea sa.

Negriţoiu a venit la conducerea ASF în locul lui Dan Radu Ruşanu, care şi-a dat demisia de la şefia autorităţii din arestul poliţiei, în martie 2014, în condiţiile în care era arestat pentru 30 de zile în dosarul Carpatica - ASF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.