Senatorul PSD Florian Bodog, fost ministrul al Sănătăţii, critică modul în care a început etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, spunând că aceasta a debutat "maxim cu stângul". El afirmă că îşi doreşte ca întreaga campanie să fie un succes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florian Bodog a criticat, la RFI, modul în care este organizată a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

"Vineri dimineaţa, platforma de programare nu funcţiona şi în acelaşi timp nici numărul de telefon pus la dispoziţie de autorităţi nu a putut fi accesat. Nu a fost cel mai bun semnal pentru nimeni. Pe de altă parte, având în vedere faptul că această a doua campanie de vaccinare se adresează persoanelor cu vârsta peste 65 de ani şi persoanelor cu boli cronice, această înscriere putea fi pornită de cel puţin o săptămână, în aşa fel încât să nu se producă acest blocaj", a afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

El consideră că etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-Covid-19 a debutat "cu stângul".

"Maxim cu stângul. Şi din punct de vedere al comunicării. Ieri, de exemplu, vedeam un comunicat oficial al STS-ului, care spunea că s-au înscris pe platformă în jur de 200.000 de persoane, după care Guvernul a spus că s-au înscris peste 300.000. Toate aceste lucruri ridică semne de întrebare şi dau apă la moară celor care vin cu mesaje antivacciniste", a susţinut Bodog.

Senatorul PSD a spus că, personal, şi-ar dori ca în final campania de vaccinare anti-COVID-19 să fie un succes.

"Da, îmi doresc să fie un succes. Dacă campania de vaccinare este un succes şi se imunizează o mare parte din populaţia României, practic riscul de îmbolnăvire scade", a afirmat el.

Platforma informatică pentru înregistrare în vederea vaccinării anti-COVID nu a funcţionat luni dimineaţă, STS anunţând că platforma furnizează date cu intermitenţă şi că lucrează pentru remedierea situaţiei. Ulterior, STS a transmis că aplicaţia este funcţională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.