Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, afirmă că, în condiţiile în care elevii au înregistrat pierderi importate în ceea ce priveşte educaţia şcolară în pandemie, nu ar ezita să scurteze vacanţa de vară la o lună, pentru recuperarea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Daniel Funeriu, susţine idei precum aceea că elevii trebuie să studieze la şcoală mai multă materie, să meargă la şcoală mai multe zile şi avansează ideea că după pierderile înregistrate în pandemie, sistemul trebuie să facă „un marş forţat pentru a livra copiilor ceea ce ei au pierdut”. 
„Având în vedere pierderile din pandemie, noi acum trebuie să facem un marş forţat pentru a livra copiilor ceea ce ei au pierdut în această pandemie. Nu aş ezita să fac câţiva ani cu o vacanţă de vară de o lună. Ar fi o măsură greu primită de profesori şi înţeleg acest lucru, dar prima noastră datorie este faţă de elevi. Deci as scurta la o lună”, a afirmat Daniel Funeriu duminică, în emisiunea Insider Politic difuzată de Prima Tv.
El susţine că România este una dintre ţările europene cu cea mai lungă vacanţă de vară şi cea mai scurtă perioadă a anului şcolar, dând exemplul altor ţări în care anul şcolar este considerabil mai lung.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.