Fostul edil al Timişoarei Nicolae Robu a acuzat actuala conducere a oraşului că nu a fost invitat la deschiderea oficială a Timişoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. În replică, Bogdan Mara, consilierul personal al primarului Dominic Fritz, a afirmat că Robu are probabil „lacune de memorie”, deoarece încă din data de 17 ianuarie Primăria Municipiului Timişoara i-a adresat fostului edil invitaţia de a participa la evenimentul de deschidere, însă până în prezent nu a existat o confirmare din partea acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu am fost invitat, pentru că bădărănismul şi proasta creştere a acestor oameni întrec orice limite. Eu am asumat candidatura, primarul Ciuhandu a avut iniţiativa creării Asociaţiei Timişoara Capitală Europeană a Culturii, în 2011. Eu sunt membru fondator. Am fost anunţat că se crează Asociaţia, în ideea unei candidaturi, la momentul potrivit şi, din postura de atunci, de rector al Universităţii Politehnica Timişoara, am agreat să fiu membru fondator”, a declarat Nicolae Robu pentru publicaţia sursadevest.ro.

În schimb, Bogdan Marta, consilierul personal al actualului primar la Timişoarei Dominic Fritz, a reacţionat prin precizarea că Nicolae Robu a primit o invitaţia de a participa la eveniment, încă din 17 ianaurie, însă nu a exista o confirmare pentru participarea la TM2023. „Constatăm cu regret că fostul primar al Timişoarei are probabil lacune de memorie. În urmă cu o lună, Centrul de proiecte al Municipiului Timişoara l-a invitat pentru a fi parte din momentul de recunoştinţă ce va rula în seara deschiderii, moment în care ne vom aminti de toţi cei care au contribuit la proiectul Timişoara – Capitală Europeană a Culturii. Iniţial, acesta a confirmat că va participa la filmările programate, însă apoi s-a răzgândit din motive care nu ne-au fost comunicate. De asemenea, încă din data de 17 ianuarie, Primăria Municipiului Timişoara i-a adresat invitaţia de a participa la evenimentul de deschidere, însă până acum nu am primit nicio confirmare de la dânsul că va accepta această invitaţie. Deşi fostul primar tratează cu atâta superficialitate cel mai important eveniment diplomatic şi cultural care s-a petrecut în Timişoara în ultimele decenii, atât locul său în sală, cât şi cel al Simonei Neumann fosta directoare a Asociaţiei Capitală Europeană a Culturii, sunt rezervate”, a explicat, Bogdan Marta, într-un comunicat de presă remis News.ro.

Acesta mai precizează că nu este pentru prima dată când Nicolae Robu este invitat la un eveniment organizat de Primăria Municipiului Timişoara şi refuză să participe sau măcar să decline invitaţia.

„În urmă cu câteva luni, acesta a fost invitat şi la sărbătorirea a 30 de ani de la înfrăţirea oraşelor Timişoara şi Karlsruhe. La fel ca acum, acesta nu a răspuns invitaţiei adresate. În schimb, ne-am bucurat de prezenţa fostului primar Gheorghe Ciuhandu, cel care a şi pus bazele înfrăţirii celor două oraşe. De altfel, acesta a confirmat şi prezenţa la evenimentul de deschidere al programului Capitală Europeană a Culturii, lucru pentru care îi mulţumim şi public”, a adăugat Marta.

Consilierul primarului Dominic Fritz a mai spus că „nu putem cunoaşte dacă Nicolae Robu nu înţelege importanţa acestui eveniment pentru imaginea Timişoarei atât în România, cât şi în Europa sau în lume sau pur şi simplu încearcă să puncteze politic prin ascunderea adevărului, aşa cum, de altfel, a făcut-o şi în cei 8 ani în care a condus acest oraş”. „Cert este, însă, că Primăria Municipiului Timişoara tratează acest eveniment cu maximă prioritate şi cu importanţa cuvenit”, a completat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.