Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, afirmă că problema abandonului şcolar cu care se confruntă România nu poate fi rezolvată de către Ministerul Educaţiei, ci de către cel de Interne. El susţine că primarii care cer votul adulţilor ar trebuie să se asigure că cei mici merg la şcoală, întrucât „deşcolarizarea” copiilor este faptă care intră sub incidenţa legii penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Problema abandonului şcolar nu se rezolvă de către Ministerul Educaţiei, ea se rezolvă de Ministerul de Interne. Problema esenţială a României – toată lumea zice: Vai, nu au copiii acces la educaţie – în mandatul meu ştiu că 96% dintre copiii României făceau mai puţin de patru kilometri până la şcoală. (...) Problema nu este accesul la educaţie, problema este numărul uriaş de copii care nu sunt lăsaţi să meargă la şcoală. Legea spune că este o chestiune penală să-ţi deşcolarizezi copilul. Aşa spune legea. Şi e foarte bine că spune lucrul ăsta, trebuie însă să o şi aplicăm”, a declarat Funeriu la emisiunea Insider Politic, difuzată de Prima TV.
Acesta a adăugat că Ministerul  de Interne „are a face şi cu administraţia, şi cu primarul”, subliniind că nu ministrul îl duce pe un elev de şase ani care nu e lăsat de părinţi la şcoală, ci primarul, care ştie să meargă să ceară votul părintelui, dar nu se ocupă să-l ducă pe copil la şcoală”.
„Atenţie, nu spuneţi că am spus că trebuie duşi copiii la şcoală cu poliţia! Am spus Ministerul de Interne, care are şi administraţia, primăriile”, a menţionat fostul ministru.
El susţine că dacă ar fi oficial al Guvernului, nu au acorda bani acelor primării care nu se ocupă ca cei mici să meargă la şcoală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.