Forţele Navale Române anunţă că cei doi scafandri care au murit în accidentul aviatic din judeţul Constanţa erau de la Divizionul 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime. Ambii au absolvit Şcoala de Maiştrii Militari în perioada 2004 – 2005.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doi militari de la Divizionul 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime au decedat în timpul executării unei misiuni deasupra Dobrogei, în seara zilei de miercuri, 2 martie”, a transmis, miercuri seară, Forţele Navale Române.  

Sursa citată a precizat că maistrul militar clasa I Vlad Carp şi maistrul militar clasa a II-a Sergiu Bosoi făceau parte din echipajul elicopterului IAR 330 PUMA care s-a prăbuşit în timpul executării misiunii de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, dispărută de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac si Gura Dobrogei. 

Maistrul militar clasa I Vlad Carp avea 39 de ani şi era tatăl unui copil. A absolvit Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale în anul 2004, specialitatea „Timonerie şi tehnică de navigaţie”. 

Maistrul militar clasa a II-a Sergiu Bosoi, avea 37 de ani şi era tatăl a doi copii. A absolvit Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale în anul 2005, specialitatea „Rachete navale şi antiaeriene”. 

”Rolul celor doi militari ai Forţelor Navale Române, în această operaţiune de cătare-salvare, era acela de scafandri salvatori în situaţii de urgenţă”, au transmis Forţele Navale.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.