Un focar de pseudopestă aviară a fost confirmat într-o gospodărie din judeţul Tulcea, unde 20 de păsări au murit din cauza acestei boli, iar celalalte 40 au fost sacrificate de autorităţi, acesta fiind primul caz de acest gen înregistrat în sezonul rece.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea, pseudopesta aviară a apărut într-o gospodărie din localitatea Slava Cercheză, unde se aflau 60 de păsări. Astfel, 20 dintre acestea au murit, apoi au fost anunţate autorităţile care au stabilit că în acest caz există suspiciune de pseudopestă aviară, după care au fost sacrificate şi celelalte 40 de păsări. Ulterior, diagnosticul a fost confimat de către Laboratorul Naţional de Referinţă, la sfârşitul săptămânii trecute.

Reprezentanţii DSVSA Tulcea au precizat că în cazul acestei boli există vaccin şi s-a început imunizarea păsărilor din exploataţiile unde nu s-a făcut acest lucru.

Acesta este primul caz de pseudopesta aviară din judeţul Tulcea, în acest sezon rece, au confirmat reprezentanţii DSVSA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.