Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, la finalul şedinţei de Guvern, că efortul financiar pentru creşterea alocaţiilor cu 20% este 600 de milioane de lei, iar pentru creşterea cu 14% a pensiilor este de 4 miliarde lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum am spus şi la majorarea alocaţiile, vom dubla alocaţiile, vom respecta şi legislaţia în vigoare pentru pensii. În acest moment am reuşit, într-o perioadă de criză economică, să creştem pensiile cu cea mai mare sumă. PSD Nu a  reuşit să facă acest lucru, deşi a beneficiat de o conjunctură economică favorabilă, în contextul economic global, din contră a tăiat de fiecare dată banii de la sănătate, educaţie, infrastructură, investiţii. Noi am alocat sume suplimentare în perioada de criză exact în aceste domenii”, a declarat Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor a mai arătat că ”efortul pentru majorarea alocaţiior este în jur de 600 milioane lei, efortul pentru majorarea pensiilor este aproape 4 miliarde de lei în plus la bugetul pensiilor”.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că Guvernul va creşte pensiile cu 14%, precizând că este o creştere ”extrem de mare” pe care Guvernul se angajează să o poată finanţa atât anul viitor, cât şi în anii următori. El a precizat că alte decizii de creştere a pensiilor vor fi luate pe baza unor analize economice.

Înaintea şedinţei de Guvern, ministrul de Finanţe Florin Cîţu a prezentat principalele elemente din rectificarea bugetară şi a precizat că, la capitolul cheltuieli, este inclusă creşterea etapizată a alocaţiilor cu 20%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.