Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, afirmă că în stabilirea salariului minim se va lua în calcul ”acelaşi principiu ca anul trecut”. ”Vrem să fie legat de producţia României”, a afirmat Cîţu, care va participa marţi la şedinţa Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Avem acelaşi principiu ca anul trecut, vrem să fie legat de producţia României. Asta am propus anul trecut şi asta vom face şi în continuare”, a afirmat, luni seară, Florin Cîţu, întrebat despre formula de calcul pentru salariul minim. 
 
Ministrul Finanţelor, alături de premierul Ludovic Orban şi alţi membri ai Cabinetului vor participa, marţi, de la ora 09.00, la şedinţa Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social. 
 
Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că valoarea salariului minim trebuie să aibă la bază ”indicatori obiectivi”, precum creşterea economică, productivitatea şi inflaţia. 
 
Şeful Guvernului a precizat că valoarea salariului minim va fi stabilită în urma discuţiilor cu partenerii sociali, evitând să avanseze o cifră cu privire la creşterea salariului minim.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.