Primăria Sectorului 5 a transmis, vineri seară, că firma de salubrizare din sector a remediat deficienţele constatate de Agenţia de Protecţia Mediului, iar suspendarea activităţii a fost revocată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din cauza managementului defectuos de la Salubrizare Fapte 5 S.A. şi din cauza lipsei comunicării cu Consiliul Local şi Primăria Sectorului 5, s-a ajuns la starea actuală în care Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a suspendat autorizaţia de mediu pentru societatea Salubrizare, pentru că aceasta nu a luat măsurile impuse încă din iulie 2020 de Garda Naţională de Mediu. Consiliul Local Sector 5, acţionarul majoritar al societăţii şi Primăria Sectorului 5 au primit informări despre problemele menţionate mai sus abia în data de 17 februarie 2021, când activitatea Salubrizare Fapte 5 S.A. era deja suspendată de două zile, mai exact din 15 februarie 2021. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a intervenit pentru ca măsurile ce trebuiau respectate încă din vara anului trecut să fie implementate în 24 de ore, astfel încât problema gunoiului din sector să nu se transforme într-o problemă de sănătate publică, care să afecteze siguranţa cetăţenilor”, a transmis, vineri seară, Primăria Sector 5. 
 
În urma remedierii deficienţelor, Agenţia de Protecţia Medlui a revocat dcizia de suspendare a acivităţii petru şase luni. 
 
”Chiar dacă momentan problema s-a rezolvat, aceasta rămâne deschisă. Greaua moştenire persistă. Trebuie să fim pregătiţi şi precauţi pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple. Dacă va fi nevoie, pentru ca atât societatea Salubrizare Fapte 5 S.A., dar şi Consiliul Local să conştientizeze gravitatea situaţiei, vom externaliza serviciile de salubrizare”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.
 
Edilul a dispus o anchetă internă şi va solicita Consiliului Local Sector 5 ca factorii responsabili pentru managementul defectuos de la societatea Salubrizare Fapte 5 S.A. să răspundă pentru probleme create. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.