O firmă care dezmembra o barjă în Portul Constanţa, fără autorizaţie de mediu, a fost amendată de către comisarii Gărzii de Mediu cu suma de 100.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Mediu Constanţa a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii instituţiei au făcut un control în Danele 89-90 din Portul Constanţa şi au constatat că o societate comercială dezmembrează o barjă, fără să deţină autorizaţie de mediu.
 
“Totodată, s-a constatat că deşeurile rezultate din tăierea/dezmembrarea navei nu sunt colectate pe tipuri, în recipienţi adecvaţi şi în spaţii special amenajate pentru stocarea deşeurilor, în condiţii care să garanteze reducerea riscului de poluare a mediului. Deşeurile nepericuloase (metalice) sunt amestecate cu deşeurile periculoase (izolaţie din fibră de sticlă, azbest), iar starea de salubrizare pe platforma portuară este deficitară”, se arată în comunicat. 
 
Comisarii Gărzii de Mediu au dat două amenzi, în valoare totală de 100.000 de lei şi au decis suspendarea activităţii. De asemenea, echipele de control au stabilit măsuri pentru rezolvarea neconformităţilor constatate cu ocazia acestei verificări.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.