Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marţi, după discuţiile cu primarii de sectoare şi reprezentanţii firmelor de salubritate, că îşi doreşte ca în acest an deszăpezirea să fie exemplară, pentru a nu mai exista blocaje în trafic sau în zonele şcolilor şi spitalelor, edilul precizând că pregătirile pentru intervenţii sunt acum la 75 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că suntem pregătiţi, în acest moment, în proporţie de 75%. Pentru mine nu este un procent mulţumitor, de aceea am decis ca în următoarele zile să avem încă o întâlnire cu reprezentanţii companiilor de salubritate, care să se pregătească mult mai bine pentru această nouă întâlnire şi să spună care ar fi necesarul de utilaje, de material antiderapant, de combustibil, de forţă umană, pentru ca deszăpezirea să se realizeze în totalitate în Capitală, nu doar pe marile artere, ci şi în spatele blocurilor, pe străduţele mici şi la şcoli, grădiniţe, spitale şi la instituţiile statului. Vreau ca în acest an să avem o deszăpezire exemplară în Capitală, din toate punctele de vedere, vreau ca oraşul să arate unitar, să nu avem deszăpezire doar în câteva sectoare, în special cele care au zone centrale, iar cele care sunt mai la marginea Capitalei să nu dea o atenţie deosebită acestei acţiuni”, a spus Gabriela Firea.

Edilul şef al Capitalei a precizat că, în prezent, companiile de salubritate au raportat un total de 582 de utilaje de deszăpezire, aproape 3.000 de operatori şi peste 34.000 de tone de material antiderapant. Firea a adăugat că la discuţii a solicita inclusiv utilaje de deszăpezire de mici dimensiuni, pentru ca acestea să aibă acces şi pe străduţele mai înguste, dintre blocuri.

"Vom lua toate măsurile care se impun pentru ca deszăpezirea să nu se facă doar pe marile artere, ci şi pe străzile mici, pentru că acolo a fost, de fapt, în fiecare an, problema. Au fost bucureşteni care nu au reuşit să îşi scoată maşinile din spatele blocurilor sau din parcare. Trebuie să avem şi maşini de deszăpezire de mai mici dimensiuni care să poată pătrunde în aceste zone. Nu este nicio ruşine să dăm la lopată daca va fi nevoie pentru a debloca anumite străduţe. Nu este normal să aşteptăm să vină primii ghiocei şi zapada să se topească”, a afirmat primarul.

Firea a precizat că în perioada următoare se vor face verificări pe teren, împreună cu primarii de sectoare, şi vor avea loc simulări pentru a observa timpul de reacţie al instituţiilor şi operatorilor, dar şi verificări pentru a constata dacă utilajele declarate ale firmelor de salubritate există şi în realitate, nu doar pe hârtie.

Primarul Gabriela Firea a amintit de solicitarea ei ca toate utilajele de deszăpezire să fie inscripţionate cu sigla Capitalei, a sectorului unde funcţionează şi a firmei care le deţine, întrucât în anii trecuţi au fost cazuri în care aceleaşi utilaje funcţionau atât în Bucureşti, cât şi în judeţe, deşi erau declarate ca fiind rezervate doar pentru Capitală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.